Κάρπαθος: Τον δάγκωσε και του έκοψε το δάχτυλο για μόλις 2€!

Κάρπαθος: Τον δάγκωσε και του έκοψε το δάχτυλο για μόλις 2€!

Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, ο Μ.Π. κάτοικος Καρπάθου, που κρίθηκε ένοχος πρόκλησης σωματικής βλάβης σε 62χρονο συντοπίτη και συνάδελφό του, σε σωματείο φορτοεκφορτωτών. Ο κατηγορούμενος φέρεται να προκάλεσε μόνιμη αναπηρία στον 62χρονο, κόβοντάς του τον δείκτη από το αριστερό του χέρι με τα δόντια του, για ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα για την τύχη δύο ευρώ από φιλοδωρήματα! Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από προσφυγή του θύματος, που διεκδικεί αποζημίωση συνολικού ύψους 181.585 ευρώ για τις βλάβες που υπέστη.

Χθες ενώπιον του δικαστηρίου ο 62χρονος υποστήριξε ότι ο δράστης δεν είχε πρόθεση και δεν σκόπευε να του κόψει το δάχτυλο αλλά ήταν κάτι που έγινε πάνω στον καβγά, με αποτέλεσμα η κατηγορία σε βάρος του να περιοριστεί σε πλημμέλημα.

Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής: την 21η Δεκεμβρίου 2009, ο Ν.Ν. βρισκόταν στο γραφείο του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών Καρπάθου, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού. Στο γραφείο του Σωματείου βρισκόταν και ο πρόεδρος, ο οποίος τηλεφώνησε στον κατηγορούμενο Μ.Π, προκειμένου να τον ρωτήσει για την απώλεια χρημάτων, την οποία είχε επανειλημμένως διαπιστώσει σε τακτά χρονικά διαστήματα από το ταμείο φιλοδωρημάτων των φορτοεκφορτωτών.

Μετά την παρέλευση είκοσι περίπου λεπτών από την ολοκλήρωση της τηλεφωνικής κλήσης, προσήλθε ο Μ.Π. στο γραφείο του σωματείου, όπου ο πρόεδρος Α. Μ. του έκανε συστάσεις, να μην επαναλάβει την παρακράτηση μέρους των φιλοδωρημάτων από το κοινό ταμείο που διατηρεί το σωματείο, γεγονός το οποίο είχε καταγγείλει στον πρόεδρο του σωματείου το θύμα.

Ο δράστης ενοχλημένος από την καταγγελία, σήκωσε μία καρέκλα και την έριξε προς το μέρος του Ν.Ν. και του επιτέθηκε, πιάνοντάς του το αριστερό χέρι και δαγκώνοντας με το στόμα του τον δείκτη με δύναμη, με αποτέλεσμα να κόψει το δάκτυλο και στη συνέχεια να το φτύσει στο έδαφος.

Πηγή: dimokratiki.grΣχόλια