Κάρτα σίτισης: Πότε μπαίνουν τα χρήματα της ένατης δόσης της σίτισης

Κάρτα σίτισης: Πότε μπαίνουν τα χρήματα της ένατης δόσης της σίτισης

Στις 24 Μαρτίου αναμένεται να κατατεθεί σε 147.967 δικαιούχους η ένατη δόση από την κάρτα σίτισης – αλληλεγγύης, συνολικής δαπάνης 17.341.160 ευρώ από το υπουργείο εργασίας.

Σύμφωνα με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώς Φωτίου, στους παραπάνω δικαιούχους, περιλαμβάνονται και 2.657, οι οποίοι προέκυψαν από επανεξέταση των περιπτώσεών τους, από την σχετική Επιτροπή που έχει προκύψει γι” αυτό το θέμα και θα λάβουν τρεις δόσεις της επιδότησης (έβδομη, όγδοη και ένατη). Σημειώνεται ότι η επιδότηση σίτισης κυμαίνεται από 70 – 220 ευρώ το μήνα και προστίθεται στην Κάρτα Αλληλεγγύης που διαθέτουν οι παραπάνω δικαιούχοι για το συγκεκριμένο σκοπό.

Η συγκεκριμένη δόση είναι η τελευταία και το υπουργείο Εργασίας, καταβάλλει προσπάθειες έτσι ώστε να βρει τα απαραίτητα κονδύλια για να συνεχιστεί το πρόγραμμα της επιδότησης σίτισης και λίγους μήνες ακόμα.

Στη συνέχεια, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει νέος γύρος υποβολής αιτήσεων για να επικαιροποιηθούν οι δικαιούχοι του προγράμματος καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης και να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος αντίστοιχης επιδότησης σίτισης.

Πηγή: dikaiologitika.grΣχόλια