Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον δεύτερο κύκλο των εκλογών της ΝΔ – Μετά τις 10 τα επίσημα αποτελέσματα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον δεύτερο κύκλο των εκλογών της ΝΔ – Μετά τις 10 τα επίσημα αποτελέσματα

Ασφαλής εκτίμηση για τα αποτελέσματα αναμένεται να υπάρξει μετά τις 10 το βράδυ, ενώ η αρχική εικόνα στα επιτελεία των δύο υποψηφίων θα έχει αρχίσει να διαμορφώνεται περίπου δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Παρόλο που οι δύο μονομάχοι προέρχονται από την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, καθώς παραδοσιακά, τόσο ο κ. Μεϊμαράκης όσο και ο κ. Μητσοτάκης, υπήρξαν θιασώτες του ανοίγματος της ΝΔ προς το Κέντρο, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου διαπιστώθηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις σε αρκετά ζητήματα που αφορούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Κεντροδεξιάς: την ανάγκη και τον βαθμό ανανέωσης, την αποτίμηση της προηγούμενης τελευταίας κυβερνητικής περιόδου με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς και την αντιπολιτευτική τακτική.

Στη ΝΔ θεωρούν αυτό το ποσοστό αναμενόμενο, καθώς πλέον οι υποψήφιοι είναι δύο και όχι τέσσερις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τον α’ γύρο, στις 20 του περασμένου Δεκεμβρίου, ήταν ανοιχτά και τα εμπορικά καστήματα για τα ψώνια των Χριστουγέννων.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι από νωρίς έκλεισαν οι κάλπες στο Καστελόριζο, όπου προσήλθαν και ψήφισαν 30 άτομα.  Παρόλο που οι δύο μονομάχοι προέρχονται από την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, καθώς παραδοσιακά, τόσο ο κ. Μεϊμαράκης όσο και ο κ. Μητσοτάκης, υπήρξαν θιασώτες του ανοίγματος της ΝΔ προς το Κέντρο, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου διαπιστώθηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις σε αρκετά ζητήματα που αφορούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Κεντροδεξιάς: την ανάγκη και τον βαθμό αν ανανέωσης, την αποτίμηση της προηγούμενης τελευταίας κυβερνητικής περιόδου με πρωθυπουργό τον Αντώνη σαμαρά, καθώς και την αντιπολιτευτική τακτική.

Διαβάστε επίσης:

Η ώρα της κάλπης στη ΝΔ

Ο τσολιάς της Ελληνοφρένειας πήγε στο ΕΒΕΑ για τον Μεϊμαράκη

 Σχόλια