Κατά της ένταξης της Μαρινόπουλος στο άρθρο 99 το Δημόσιο – Εξοργισμένο το Μαξίμου

Κατά της ένταξης της Μαρινόπουλος στο άρθρο 99 το Δημόσιο – Εξοργισμένο το Μαξίμου

Υπέρ της αίτησης ένταξης της «Μαρινόπουλος» στο άρθρο 99 τάχθηκε σήμερα το 45% των πιστωτών της εταιρείας κατά την εκδίκαση υπόθεσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με τη στάση του Δημοσίου, ωστόσο, που τάχθηκε κατά, να αποτελεί έκπληξη.

Αναλυτικότερα, μεταξύ των πιστωτών που τάχθηκαν υπέρ της ένταξης στο άρθρο 99 ήταν τράπεζες, εργαζόμενοι, το ΙΚΑ αλλά και μεγάλη μερίδα των προμηθευτών.

Ωστόσο, το Δημόσιο τάχθηκε κατά της υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99, παρά το γεγονός ότι η ίδια κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα από κοντά, με τους κ.κ. Δραγασάκη και Φλαμπουράρη να έχουν αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, από κοινού το χειρισμό της υπόθεσης.

Το «παρών» δήλωσε μέσω επιστολής και η ενδιαφερόμενη εταιρεία Σκλαβενίτης, η οποία εκδήλωσε επίσης το ενδιαφέρον της, υπό την αίρεση ωστόσο αρκετών προϋποθέσεων, όπως είναι η διενέργεια οικονομικού νομικού και φορολογικού ελέγχου.

Σημειώνεται ότι η απόφαση για την εταιρεία αναμένεται να εκδοθεί στις 5 το απόγευμα.

Ενοχλημένο το Μαξίμου από τον πρόεδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι Μαξίμου είναι έντονα ενοχλημένο με τη στάση του προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Μιχαήλ Απεσσού, για το γεγονός ότι το Δημόσιο τάχθηκε κατά της υπαγωγής της «Μαρινόπουλος» στο άρθρο 99.

«Είμαστε έξαλλοι με τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτα άλλο πέρα από την ύπαρξη πολιτικών σκοπιμοτήτων από την πλευρά του προέδρου» ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές μετά την αρνητική εισήγηση.

 



Σχόλια