Κατάληψη στα γραφεία της Ελληνικό ΑΕ

Κατάληψη στα γραφεία της Ελληνικό ΑΕ

Κατάληψη των γραφείων της εταιρείας «Ελληνικό ΑΕ» που διαχειρίζεται την έκταση που βρισκόταν οι εγκαταστάσεις του παλαιού αεροδρομίου πραγματοποιούν από το πρωί της Τετάρτης τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικο.

Η κατάληψη γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «ξεπούλημα του Ελληνικού, μέσα από μια διαδικασία παράνομη και σκανδαλώδη σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος», όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό καταγγέλλει ότι κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ:

-Προχωρούν στην εκποίηση του Ελληνικού στον Λάτση ενώ ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Εισαγγελίας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για το εξευτελιστικό τίμημα της ιδιωτικοποίησης καθώς και σειράς παραβάσεων που έγιναν στο «διαγωνισμό» παραχώρησης και την περιβαλλοντική νομοθεσία.
– Υπογράφουν τροποποιητική σύμβαση την οποία παρουσιάζουν ως επίτευγμα, ενώ δεν αλλάζει την ουσία της σύμβασης που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση, την οποία κατάγγελλαν σε όλους τους τόνους και προσπαθούν να την νομιμοποιήσουν μέσω του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

-Χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα εξαπάτησης των πολιτών, ότι δήθεν οι «επενδυτές», ο Λάτσης και κάθε όμοιός του, όλοι αυτοί που ληστεύουν το πλούτο του λαού μας δεκαετίες τώρα, θα φέρουν την ανάπτυξη και θα δώσουν δουλειά στους ανέργους.

«Διεκδικούμε να ακυρωθεί η σύμβαση και όλη η διαδικασία παραχώρησης του Ελληνικού στον Λάτση, για να μείνει ζωντανή η δυνατότητα της δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου», καταλήγει η ανακοίνωσηΣχόλια