Κατάληψη στα γραφεία των ΑΝΕΛ από την αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» (φωτό)

Κατάληψη στα γραφεία των ΑΝΕΛ από την αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» (φωτό)

Κατάληψη στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων πραγματοποίησαν νωρίτερα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Αναλυτικότερα, ομάδα 10-15 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου εισήλθαν στο κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη λεωφόρο Συγγρού, και ανάρτησαν δύο μεγάλα πανό από την ταράτσα του κτηρίου. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν σε προσαγωγές.

1a

Στα πανό αναγράφεται «Καμιά διαπραγμάτευση με το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο» και «Αντίσταση στα νέα μέτρα, όλοι στους δρόμους».

4

5

Η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας», με ανάρτησή της στο διαδίκτυο, γνωστοποιεί ότι προέβη στην εν λόγω πράξη καθώς, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ «δίνουν πλέον τη χαριστική βολή» και «μόνο φιλολαϊκά δε μπορούν να χαρακτηριστούν».

2

Παράλληλα, η ομάδα «Ρουβίκωνας», αναφερόμενη στη συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, τονίζει ότι «αφενός καθησυχάζουν τα πιο συντηρητικά τμήματα της κοινωνίας με διάφορες επικοινωνιακές φαιδρότητες και αφετέρου, στο γεωπολιτικό πεδίο, καθησυχάζουν τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ με δηλώσεις για τη δημιουργία καινούργιας ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο, αλλά και με την υποστήριξη στο ουκρανικό καθεστώς, μέσω της περίθαλψης Ουκρανών παραστρατιωτικών ναζί σε ελληνικά στρατιωτικά νοσοκομεία».Σχόλια