Κατάληψη του κτιρίου «Γκίνη» στο Πολυτεχνείο από αντιεξουσιαστές

Κατάληψη του κτιρίου «Γκίνη» στο Πολυτεχνείο από αντιεξουσιαστές

Σε κατάληψη του κτιρίου «Γκίνη» στο Πολυτεχνείο προχώρησε το πρωί της Πέμπτης ομάδα αντιεξουσιαστών. Στην ΕΛ.ΑΣ. επικρατεί προβληματισμός για την κατάληψη ενόψει της απογευματινής πορείας στην αμερικανική πρεσβεία, με τα μέτρα που έχουν σχεδιαστεί να είναι δρακόντεια υπό τον φόβο επεισοδίων.

Ωστόσο, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι μετά την κατάληψη του κτιρίου Γκίνη το Πολυτεχνείο μπορεί να λειτουργήσει και πάλι ως ορμητήριο για επιθέσεις με μολότοφ, όπως συνέβη και την Τρίτη.

Οι καταληψίες έχουν αναρτήσει ανακοίνωση στο διαδίκτυο, στην οποία αναφέρονται και στους συλληφθέντες των επεισοδίων της 15ης Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Σήμερα 17/11/2016 καταλαμβάνουμε το κτήριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την περιφρούρησή του με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Σπάμε στην πράξη τον αποκλεισμό που για χρόνια επιβάλλουν οι κομματικοί και κρατικοί μηχανισμοί προκειμένου να κρατήσουμε το χώρο κατά τη διάρκεια της μέρας ελεύθερο, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όσες και όσους επιλέγουν το δρόμο της σύγκρουσης και της εξέγερσης.

Δεν ξεχνάμε τους πεσόντες του κοινωνικού πολέμου εν καιρώ δημοκρατίας.

Καμία δίωξη στους/στις συλληφθέντες/συλληφθείσες της 15ης Νοέμβρη.

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

Αναρχικές/Αναρχικοί»Σχόλια