Καταμαράν γεμάτο τουρίστες προσάραξε στα βράχια λόγω πυκνής ομίχλης

Καταμαράν γεμάτο τουρίστες προσάραξε στα βράχια λόγω πυκνής ομίχλης

Tο περιστατικό έγινε το πρωί της Κυριακής και στο λιμάνι της Τήνου σήμανε συναγερμός

Στο καταμαράν επέβαιναν κατά κύριο λόγο τουρίστες, οι περισσότεροι από τους οποίους Ασιάτες, όπως δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα του skai, ένας Έλληνας επιβάτης που παρενέβη τηλεφωνικά.

Ο επιβάτης δήλωσε στην εκπομπή πως πλησίασαν καϊκια και μέχρι αυτή την ώρα βοηθούν τους επιβάτες να βγουν με ασφάλεια από το καταμαράν, με τους περισσότερους να έχουν ήδη εγκαταλείψει επιτυχώς το πλοίο.

Ο επιβάτης δήλωσε ακόμη πως τόνισε πως δεν επικράτησε καθόλου πανικός, με τους Έλληνες να προσπαθούν να καθησυχάσουν τους ξένους τουρίστες.

Ευτυχώς δεν έχει αναφερθεί προς το παρόν κάποιος τραυματισμός από την συγκεκριμένη περιπέτεια.

Το δρομολόγιο του καταμαράν

Το καταμαράν ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στην Τήνο στις 09:15 το πρωί της Κυριακής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει ευτυχώς εισροή υδάτων.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει από την Ραφήνα, με προορισμό την Πάρο, την Τήνο και τη Μύκονο, μεταφέροντας 239 επιβάτες και 24 άτομα πλήρωμα.

Ρυμουλκό πλοίο από τη Μύκονο αναμένεται να φθάσει στο σημείο σε περίπου 2 ώρες για να ρυμουλκήσει το FLYING CAT 4 στο λιμάνι προκειμένου να επιθεωρηθεί από κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων.Σχόλια