Καταναγκαστική εργασία Σύρων προσφύγων στο Λίβανο αποκαλύπτουν ΜΚΟ

Καταναγκαστική εργασία Σύρων προσφύγων στο Λίβανο αποκαλύπτουν ΜΚΟ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν ανθρωπιστικές οργανώσεις σχετικά με τον αυξανόμενο αριθμό μικρών παιδιών από τη Συρία που εξαναγκάζονται να δουλεύουν στο Λίβανο με ελάχιστη ή χωρίς αμοιβή, σε ιδιαίτερα επικίνδυνο περιβάλλον.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Σύροι έχουν βρει καταφύγιο στο Λίβανο, αποτελώντας το 1/4 του πληθυσμού. Πολλοί από τους πρόσφυγες δεν έχουν δικαίωμα εργασίας, ενώ ολόκληρες οικογένειες αναγκάζονται να βρουν άλλους τρόπους, προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα για τη διατροφή τους, τη διαμονή τους, αλλά και τις υπηρεσίες υγείας.

Αρκετοί επιχειρηματίες προχωρούν στην πρόσληψη μικρών παιδιών καθώς τόσο οι αμοιβές τους όσο και οι απαιτήσεις τους είναι πολύ λιγότερες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες των ενηλίκων, επισημαίνεται από την οργάνωση Freedom Fund.

Ωστόσο, ακόμη και οι ενήλικες χρησιμοποιούνται σε καταναγκαστικές εργασίες, ενώ οι γυναίκες αντιμετωπίζουν πάντα τον κίνδυνο της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, σύμφωνα με τα ευρήματα έκθεσης, η οποία καταρτίστηκε με στοιχεία συνεντεύξεων από τοπικούς αξιωματούχους, πρόσφυγες, διεθνείς οργανώσεις, αλλά και τοπικές μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο Λίβανο.

 

Πηγή: skai.grΣχόλια