Καταγγελία ΠΟΣΤ για την ανάθεση διακίνησης των λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ

Καταγγελία ΠΟΣΤ για την ανάθεση διακίνησης των λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ

Εξώθηση της ΕΥΔΑΠ στην ανάθεση της διακίνησης των λογαριασμών της σε ανταγωνίστρια ιδιωτική εταιρεία με ακριβότερη τιμή από αυτή των ΕΛΤΑ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών, καταφερόμενη μάλιστα κάτα της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

«Τη στιγμή που η νέα διοίκηση των ΕΛΤΑ ασχολείται με την τακτοποίηση «ημετέρων» και όχι με τα μείζονα ζητήματα του οργανισμού, η ΕΥΔΑΠ εξωθείται στην ανάθεση της διακίνησης των λογαριασμών σε ανταγωνίστρια, ιδιωτική εταιρεία, με ακριβότερη τιμή» αναφέρει η ΠΟΣΤ και προσθέτει:

«Τα ΕΛΤΑ, με το μεγαλύτερο πανελλαδικό δίκτυο, λειτουργώντας από το Ορμένιο έως τη Γαύδο, εάν και κατέθεσαν τη χαμηλότερη τιμή, οδηγούνται σε αποκλεισμό. Όλα τα χρόνια, που τα ΕΛΤΑ εξυπηρετούσαν τη δημόσια ΕΥΔΑΠ και τους καταναλωτές της, κάποιοι φαίνεται ότι «έχτιζαν στο παρασκήνιο» δίκτυα επηρεασμού αποφάσεων. Σήμερα, όλοι αυτοί, πιστεύουν ότι θα «κλέψουν» το έργο από τα ΕΛΤΑ και θα οδηγήσουν την, αρχαιότερη δημόσια επιχείρηση, σε απαξίωση».

Η Ομοσπονδία των Ταχυδρομικών διαμηνύει ότι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ «δεν θα επιτρέψουν τη ληστεία σε βάρος του Δημόσιου Ταχυδρομείου» και καλεί των αρμόδιο υπουργό να δράσει, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος «πρόσφατα στη Βουλή, είχε αναφερθεί στον εν λόγω διαγωνισμό και στις προσπάθειες υποσκελισμού των ΕΛΤΑ από «Ανεξάρτητες» Αρχές».

Καλεί παράλληλα τη διοίκηση των ΕΛΤΑ «να ασχοληθεί με τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την επιχείρηση, εξαντλώντας κάθε προσπάθεια για την υπεράσπιση των συμφερόντων της».Σχόλια