Καταγγελίες – σοκ για γνωστό ποινικολόγο

328 1

Την απίστευτη περιπέτεια που βιώνει εδώ και χρόνια, η οποία τον έχει οδηγήσει κυριολεκτικά στο να μην ξέρει «τι του ξημερώνει αύριο», όπως αναφέρει ο ίδιος, περιέγραψε ο φωτογράφος και εκδότης, Νίκος Νταλαρής, στον Πέτρο Κουσουλό.

Η ιστορία του κ. Νταλαρή, θα μπορούσε να έχει τίτλο «απ’ τα ψηλά στα χαμηλά και απ’ τα πολλά στα λίγα», με τον ανθρώπινο παράγοντα να μεσολαβεί καθοριστικά σε αυτό.

Ο λόγος για έναν δικηγόρο, τον οποίο εμπιστεύτηκε ο γνωστός φωτογράφος, προκειμένου να χειριστεί κάποιες υποθέσεις του, με αποτέλεσμα να καταστραφεί, όπως λέει ο ίδιος.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια μέρα πλημμυρίζει ο επαγγελματικός του χώρος, και καταστράφηκαν αρκετά μηχανήματα μεγάλης αξίας. «Μηχανήματα αγορασμένα με πολύ πόνο», περιγράφει.

Μέχρι τότε, τα πράγματα πήγαιναν ιδιαίτερα καλά για τον Νίκο Νταλαρή, αφού πέρα από την προσωπική επιτυχία που είχε γνωρίσει ως φωτορεπόρτερ, είχε δημιουργήσει το δικό του studio, και είχε μπει και στο χώρο των εκδόσεων, με ένα πολυτελές ταξιδιωτικό περιοδικό, πρωτοποριακό για την εποχή του.

Αποτέλεσμα της πλημμύρας, ο κ. Νταλαρής να επισκεφθεί γνωστό ποινικολόγο που του σύστησε φιλικό ζευγάρι, και να του αναθέσει την υπόθεσή του, διεκδικώντας αποζημίωση.

Αυτή ήταν και η πρώτη από μια σειρά υποθέσεων που ο Νίκος Νταλαρής ανέθεσε στον δικηγόρο – «κεχαγιά», όπως τον περιγράφει ο ίδιος, και για τις οποίες, ενώ λάμβανε διαβεβαιώσεις ότι έχουν προχωρήσει, ουδέποτε προχώρησαν.

Στη προσπάθειά του να παρακάμψει το πρόβλημα, προσλαμβάνει άλλη δικηγόρο. Ωστόσο ούτε αυτή καταφέρνει να βγάλει άκρη με τον γνωστό ποινικολόγο, και αφήνει την υπόθεση. Και όλα αυτά, όταν ενώ βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Σε μια ακόμη προσπάθεια για απονομή δικαιοσύνης, πέφτει και πάλι σε τοίχο.

Ο Νίκος Νταλαρής καταγγέλλει ότι εδώ και ένα χρόνο τα πειθαρχικά όργανα του δικηγορικού συλλόγου, στα οποία έχει προσφύγει για τον εν λόγω δικηγόρο, αρνούνται να εξετάσουν την υπόθεσή του.

Δείτε όλη τη συνέντευξή του στον Πέτρο Κουσουλό:Join the Conversation

1 comment

  1. politis Απάντηση

    Ισως δεν τα ξεκαθαρίζει όλα μια και αποφάσισε να μιλήσει, δηλαδή πιο αναλυτικά. Γιατί σε μένα παίρνουν χρήμα από μένα και υπερασπίζονται την άλλη πλευρά ή δεν με υπερασπίζονται, ή πληρώνω πρόστιμα κι’ από πάνω σε συνεργασία με τους εναγόμενους. Οι δύο μου έφαγαν ό,τι είχα και δεν είχα με αυτόν τον τρόπο, και όσοι σου βρίσκουν δικηγόρο στην απελπισία σου, σε επαπατούν παίρνοντας τα λεφτά σου γιατί θέλει λέει προπληρωμή για να κάνουν αγωγές και μηνύσεις, κ συγχρόνως όταν τους λες γιατί τόσα πολλά σου δηλώνουν ότι παίρνουν κέρδος λόγω ότι σου βρήκαν δικηγόρο, και εφόσον αρχίζεις και ξυπνάς και βλέπεις ότι σου τα πήραν όλλα και χωρίς αποδείξεις, αλλά με μεταφορές μέσω τραπεζών στη συνέχεια περιμένεις να καταθέσουν όσα συμφώνησες και δεν συμβαίνει ούτε αυτό. είσαι στο περίμενε. Και εάν συμβεί θα υπερασπιστεί όπως και με τους άλλους στο παρελθόν, τους αντίδικούς σου. Τους στηρίζει όλους ο δικηγορικός σύλλογος, αλλά να το καταγγείλεις παίρνοντας άλλο δικηγόρο αυτός δεν αναλαμβάνει κατά συναδέλφου του. Εχουν κ πλάτες τα μεγάλα μέσα και έτσι σου τρώνε την περιουσία σου και εσύ τελείωσες και δεν έχεις και κανένα δικαίωμα να μιλήσεις και να απαιτήσεις και να σε πιστέψουνε. Τα έχουν οργανώσει όλα στο μιλητό. Αυτό συμβαίνει σε ανθρώπους απελπισμένους, που δεν έχουν υπεράσπιση. Αυτά είναι εν ολίγοις τα ανθρώπινα δικαιώματα, λίγο πιο αναλυτικά.