Καταγγελίες – σοκ για γνωστό ποινικολόγο

Καταγγελίες – σοκ για γνωστό ποινικολόγο

Την απίστευτη περιπέτεια που βιώνει εδώ και χρόνια, η οποία τον έχει οδηγήσει κυριολεκτικά στο να μην ξέρει «τι του ξημερώνει αύριο», όπως αναφέρει ο ίδιος, περιέγραψε ο φωτογράφος και εκδότης, Νίκος Νταλαρής, στον Πέτρο Κουσουλό.

Η ιστορία του κ. Νταλαρή, θα μπορούσε να έχει τίτλο «απ’ τα ψηλά στα χαμηλά και απ’ τα πολλά στα λίγα», με τον ανθρώπινο παράγοντα να μεσολαβεί καθοριστικά σε αυτό.

Ο λόγος για έναν δικηγόρο, τον οποίο εμπιστεύτηκε ο γνωστός φωτογράφος, προκειμένου να χειριστεί κάποιες υποθέσεις του, με αποτέλεσμα να καταστραφεί, όπως λέει ο ίδιος.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια μέρα πλημμυρίζει ο επαγγελματικός του χώρος, και καταστράφηκαν αρκετά μηχανήματα μεγάλης αξίας. «Μηχανήματα αγορασμένα με πολύ πόνο», περιγράφει.

Μέχρι τότε, τα πράγματα πήγαιναν ιδιαίτερα καλά για τον Νίκο Νταλαρή, αφού πέρα από την προσωπική επιτυχία που είχε γνωρίσει ως φωτορεπόρτερ, είχε δημιουργήσει το δικό του studio, και είχε μπει και στο χώρο των εκδόσεων, με ένα πολυτελές ταξιδιωτικό περιοδικό, πρωτοποριακό για την εποχή του.

Αποτέλεσμα της πλημμύρας, ο κ. Νταλαρής να επισκεφθεί γνωστό ποινικολόγο που του σύστησε φιλικό ζευγάρι, και να του αναθέσει την υπόθεσή του, διεκδικώντας αποζημίωση.

Αυτή ήταν και η πρώτη από μια σειρά υποθέσεων που ο Νίκος Νταλαρής ανέθεσε στον δικηγόρο – «κεχαγιά», όπως τον περιγράφει ο ίδιος, και για τις οποίες, ενώ λάμβανε διαβεβαιώσεις ότι έχουν προχωρήσει, ουδέποτε προχώρησαν.

Στη προσπάθειά του να παρακάμψει το πρόβλημα, προσλαμβάνει άλλη δικηγόρο. Ωστόσο ούτε αυτή καταφέρνει να βγάλει άκρη με τον γνωστό ποινικολόγο, και αφήνει την υπόθεση. Και όλα αυτά, όταν ενώ βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Σε μια ακόμη προσπάθεια για απονομή δικαιοσύνης, πέφτει και πάλι σε τοίχο.

Ο Νίκος Νταλαρής καταγγέλλει ότι εδώ και ένα χρόνο τα πειθαρχικά όργανα του δικηγορικού συλλόγου, στα οποία έχει προσφύγει για τον εν λόγω δικηγόρο, αρνούνται να εξετάσουν την υπόθεσή του.

Δείτε όλη τη συνέντευξή του στον Πέτρο Κουσουλό:Σχόλια