Καταγγελίες- ΣΟΚ για σεξουαλική παρενόχληση ελληνίδων υπαλλήλων από τον πρέσβη Βενεζουέλας

Καταγγελίες- ΣΟΚ για σεξουαλική παρενόχληση ελληνίδων υπαλλήλων από τον πρέσβη Βενεζουέλας

Τον Αύγουστο του 2012 φτάνει στην Αθήνα ο νέος πρέσβης της Βενεζουέλας, Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες, στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του σημερινού προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο. Ο Γκονσάλες, διεθνολόγος και… καθηγητής στο Κεντρικό Πανεπιστήμιο της Βενεζουέλας στο Καράκας, έρχεται στην Ελλάδα έχοντας, όπως εκτιμάται, πάρει εντολή από την κυβέρνησή του να στηρίξει με κάθε τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φρανκλίν Γκονσάλες, έχοντας ασυλία από την κυβέρνηση της χώρας του, παρενοχλούσε… σεξουαλικά υπαλλήλους της πρεσβείας!

Ειδικότερα, ο πρέσβης φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά επί… οκτώ ολόκληρους μήνες τις γυναίκες υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα, ανάμεσά τους και την… κόρη ενός πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» παρά τις καταγγελίες αρχικά δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, ενώ ο αυστηρός πρέσβης φέρεται να απείλησε τα θύματα του ότι αν ξαναμιλήσουν θα χάσουν την δουλειά τους. Τελικά τον Ιανουάριο το 2013, ο Γκονσάλες εκλήθη να δώσει εξηγήσεις στο Καράκας, ωστόσο παρά τις σοβαρές καταγγελίες που διατυπώθηκαν εγγράφως, ο Γκονσάλες ξαναγύρισε στην θέση του ατιμώρητος! Το καλοκαίρι του 2013, ο Φαρίντ Φερνάντες τον αντικατέστησε, μετά από παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Καταγγελία κόρης πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ: «Μου χάιδευε τα οπίσθια και το μπούτι»

«Πάντα όταν μπαίνω στο γραφείο του με θέλει δίπλα του, πάντα με φιλάει στα μάγουλα και μου χαιδεύει τα οπίσθια και την πλάτη… Ο πρέσβης μου χάιδευε το μπούτι… Μετά στο αυτοκίνητο μου είπε να φοράω μίνι φούστα για να φαίνομαι περισσότερο γυναίκα. Όταν αντιδρούσα, μου έλεγε ότι αν ήθελε θα μπορούσε να έχει πέντε Κινέζους να δουλεύουν στην θέση μας στην Πρεσβεία».

Καταγγελία 2ης υπαλλήλου: «Αποπειράθηκε να με βιάσει, πάλεψα για να γλιτώσω»

«Ήταν γυμνός από τη μέση και πάνω…μου ζήτησε να του κάνω μασάζ και επειδή αυτό υπερβαίνει τα καθήκοντα μου, φυσικά αρνήθηκα. Με διέταξε να τον φιλήσω τραβώντας με, με βία από τα χέρια. Άρχισα να αρνούμαι μεγαλόφωνα και προσπάθησα να ξεφύγω».

Καταγγελία 3ης υπαλλήλου: «Εσύ τώρα είσαι υγρή ή στεγνή;»

«Μια μέρα έβαλε το χέρι του μέσα στην ζακέτα μου και μου χάιδευε την πλάτη και άλλη μια φορά μου χάιδευε τα μπούτια. Μια μέρα κατά την διάρκεια του μαθήματος «Ελληνικών» που έκανε, με ρώτησε: “εσύ τώρα είσαι υγρή ή στεγνή;”».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα για υπόθεση «συγκάλυψης σεξουαλικής παρενόχλησης από πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα, με θύματα Ελληνίδες εργαζόμενες» που καταγγέλλει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ζητά η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «πρωτοφανή συγκάλυψη υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης».

«Ο έχων «αυταπάτες» κ. Τσίπρας, που επί χρόνια επικαλείται το δήθεν ηθικό του πλεονέκτημα, αποκαλύφθηκε. Η στενή σχέση του με τον ηγέτη της Βενεζουέλας κ. Μαδούρο ήταν γνωστή από καιρό. Αυτό όμως που δεν ήταν γνωστό, είναι ότι, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έφτανε στο σημείο να πρωταγωνιστήσει σε μια πρωτοφανή συγκάλυψη υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης στη χώρα μας από πρέσβη της Βενεζουέλας, με θύματα Ελληνίδες εργαζόμενες. Αυτός είναι ο σεβασμός του κ. Τσίπρα για τις εργαζόμενες γυναίκες; Ο Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις. Να απαντήσει, αν συγκάλυψε μια υπόθεση που εκθέτει τη χώρα, για να μην πληγωθεί το γόητρο της τότε ανερχόμενης «Αριστεράς»» αναφέρει η ανακοίνωση.Σχόλια