Καταγγελίες Θεοδωράκη για πρόσληψη εκδότη στο γραφείο της Γεροβασίλη

Καταγγελίες Θεοδωράκη για πρόσληψη εκδότη στο γραφείο της Γεροβασίλη

«Επιλέξατε την κυρία Θάνου για την προεδρία του Αρείου Πάγου, αφού πρώτα είχε δώσει εξετάσεις στην Κουμουνδούρου. Ήταν δικαστής, αλλά θεωρούσε «παράνομο, απεχθές και επονείδιστο» το χρέος. Ήταν δικαστής αλλά έστελνε επιστολές στο Γιούνκερ λέγοντάς του ότι ο λαός στηρίζει την κυβέρνησή του στον αγώνα της κατά της λιτότητας.

Και βεβαίως ανταμείφθηκε η κυρία Θάνου. Έγινε πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Η κυρία Θάνου συνηθίζει να λέει από τότε στις συνεντεύξεις της ότι «ο δικαστής δίνει λόγο μόνο στη συνείδησή του και στο Θεό». Προφανώς στη συγκεκριμένη περίπτωση το «Θεός» είναι το ψευδώνυμο του κ.Τσίπρα. Έφτασε στο σημείο να μηνύσει τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Σταύρο Τσακυράκη για εξύβριση και δυσφήμιση.Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια.

Για τον κ. Παπαγγελόπουλο ο κ.Θεοδωράκης είπε ότι «το καλοκαίρι του 2009 διορίστηκε διοικητής της ΕΥΠ.Τη μια μέρα παραιτήθηκε από δικαστής και την άλλη τοποθετήθηκε στην ΕΥΠ. Έχουμε κάθε λόγο λοιπόν να πιστεύουμε ότι ήταν ένας υπάκουος κυβερνητικός δικαστής και γι’ αυτό επελέγη στην έμπιστη θέση του διοικητή της ΕΥΠ. Στη συνέχεια ιδιώτευσε, μέχρι που τον ανακαλύψατε ξανά εσείς κ. Τσίπρα. Ή για να είμαι δικαιότερος ίσως ήταν φαεινή ιδέα του κ. Καμμένου, ο οποίος τον είχε προτείνει για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Ποιος όμως ήταν ο δικαστής κ. Παπαγγελόπουλος; Είχε εμπλακεί σε σειρά σημαντικών πολιτικών υποθέσεων τις οποίες αντί να τις διαλευκάνει συνήθως τις έθετε στο αρχείο. ‘Αλλο Παπαγγελόπουλος.’Αλλο Ντι Πιέτρο».

Ειδική αναφορά έκανε στην αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά δολοφόνου, κατ ομολογία. «Ήταν μια ντροπιαστική μέρα για τη δικαιοσύνη», είπε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιβράβευσε με κρατική διαφήμιση εφημερίδες που λασπολόγησαν κατά του Ποταμιού και πως η διαπλοκή συναλλάσσεται με την εξουσία «και εξουσία είσαστε εσείς», όπως είπε. Πρόσθεσε ότι δεν θέλει να χτυπήσει τη διαφθορά αλλά αντιθέτως την συντηρεί

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωράκης τόνισε χαακτηριστικά «Μετά τους διορισμούς ανεπάγγελτων «αγωνιστών» (…πρώτης – δεύτερης και τρίτης γενιάς), ο διορισμός εκδότη εφημερίδας ως συμβούλου της κυρίας Γεροβασίλη, αποκαλύπτει την αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Το πρόβλημά σας, ήταν και είναι «η διαπλοκή των άλλων» και η λύση του είναι η ενίσχυση των σχέσεων διαπλοκής με όσους δηλώνουν πρόθυμοι να σας υπηρετήσουν. Ποια είναι όμως η εφημερίδα ΧΩΝΙ που ο εκδότης της είναι πλέον κυβερνητικός υπάλληλος; Απρίλιος του ’15: «Το θολό Ποτάμι. Ούτε οι γνήσιοι Γερμανοί δεν θα προχωρούσαν στην υπονομευτική για τα εθνικά μας συμφέροντα ενέργεια». Αύγουστος του ’15: «Οι σαχλαμάρες». Οι σαχλαμάρες ήταν οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης. Λάσπη στους αντιπάλους, λιβάνισμα στους υπουργούς. Προσέξτε τώρα και τα της διαπλοκής. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου του ‘15 «Το Χωνί» δεν είχε ούτε μια σελίδα διαφήμιση. Και πώς να έχει, όταν δεν έχει κυκλοφορία. Ξαφνικά όλα αλλάζουν. ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Εθνική Τράπεζα, Άλφα Μπανκ, Γιούρομπανκ, Ελληνικά Πετρέλαια… Διαφημιστικές καταχωρήσεις δημοσίων οργανισμών. Και τραπεζών που συναλλάσσονται με το κράτος. Μέχρι και το Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης έδωσε καταχωρήσεις προεκλογικά, στο Χωνί. Και η ΕΡΤ βέβαια ανταλλάσσει διαφημίσεις με το Χωνί. Η στήριξη στην κυβέρνηση και η λάσπη στο Ποτάμι επιβραβεύονται».

Σχόλια