Καταγγελίες Τσίπρα για πελατειακό κράτος

Καταγγελίες Τσίπρα για πελατειακό κράτος

Σημαντική στιγμή χαρακτήρισε την επανέναρξη της «Ώρας του Πρωθυπουργού» ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την έναρξη της τοποθέτησή του, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, για τις αλλαγές που προωθούνται στην Παιδεία.

Έχουμε δεσμευτεί να φέρουμε νόμο-πλαίσιο για την Παιδεία, τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας στην ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη για την Παιδεία.

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τις αλλαγές που έρχονται στην παιδεία και τόνισε ότι η διαμαρτυρία του Ποταμιού είναι χωρίς περιεχόμενο.

«Βλέπω μια διαμαρτυρία χωρίς περιεχόμενο για δήθεν κατάργηση προτύπων. Δεν ισχύει. Η κυβέρνηση διαχωρίζει τα πρότυπα από τα πειραματικά όπως ίσχυε επί δεκαετίες. Στα πειραματικά είναι αντιεπιστημονικό να επιλέγεις με κλήρωση. Πειραματικά είναι γιατί πειραματίζονται. Με εξετάσεις θα παίρνουν τους μαθητές τα πρότυπα σχολεία, όχι τα πειραματικά» είπε ο κ. Τσίπρας.

Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία είπε ο πρωθυπουργός: Είμαι της άποψης ότι η χρήση τεχνολογίας να μπει στη ζωή μας, αλλά αν είναι έτσι να καταργήσουμε τα παραβάν κλπ και τότε να ψηφίζουμε όλοι από το λαπ τοπ μας. Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία αφήνονται τα ηλεκτρονικά ίχνη, μπορεί να είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, δεν διασφαλίζεται το απόρρητο. Δεν υπάρχει κάποιος να μετρά τους ψήφους, αλλά ένας σέρβερ.

Παράλληλα ο Αλ. Τσίπρας κατήγγειλε το πελατειακό κράτος που επικρατούσε στις προηγούμενες κυβερνήσεις και ειδικά στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Ως παράδειγμα ανέφερε τον Χ. Θεοχάρη, για τον οποίο αποκάλυψε ότι έπαιρνε κομματικά e-mail για να διορίζει εφοριακούς!Σχόλια