Καταγγελίες Βαρουφάκη για την διάλυση της ΣΔΟΕ – Ποιους θεωρεί υπεύθυνους

Καταγγελίες Βαρουφάκη για την διάλυση της ΣΔΟΕ – Ποιους θεωρεί υπεύθυνους

Για σενάρια συνωμοσίας μεταξύ τροικανών και ολιγαρχών έκανε λόγω σε πρόσφατη συνέντευξή του στην αυστριακή οικονομική εφημερίδα Virtsaftsmplat ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στη διάλυση της ΣΔΟΕ, καταγγέλοντας πως  οι εκπρόσωποι των θεσμών που ήλθαν στην Ελλάδα ήταν εκείνοι οι οποίοι συνήψαν πολύ καλές σχέσεις με τους Έλληνες ολιγάρχες, και αυτοί οι εκπρόσωποι όχι μόνον εμπόδισαν το υπουργείο Οικονομικών στη συγκέντρωση στοιχείων για την επισήμανση των φοροφυγάδων, αλλά, «κάτι πολύ χειρότερο», διέλυσαν τον ΣΔΟΕ.

Οι αποκαλύψεις όμως δεν σταμάτησαν μόνο στο σκάνδαλο που αφορά την διάλυση της ΣΔΟΕ. Ο κ. Βαρουφάκης, αναφέρθηκε και στο βράδυ της 12ης Ιουλίου, θεωρώντας της κατά κάποιο τρόπο ως καταπέλτη των όσων ακολούθησαν από την επόμενη ημέρα κιόλας «αυτό που οι άλλοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ έκαναν απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα τη νύχτα της 12ης Ιουλίου συνιστά μια μεγάλη συνωμοσία στην ευρωπαϊκή ιστορία».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα λεγόμενα του είχε ζητήσει να μην υπάρξουν νέοι όροι, αλλά είχε υποστηρίξει όρους που η Ελλάδα θα μπορεί να εκπληρώσει, καθώς, κατά την άποψή του, οι όροι στο προτελευταίο και στο τελευταίο πρόγραμμα εγγυώνται την αποτυχία, διότι είναι αδύνατο να τηρηθούν,

 Σχόλια