Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ: 15 μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης… μετακομίζουν στον Λαφαζάνη

Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ: 15 μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης… μετακομίζουν στον Λαφαζάνη

Δεκαπέντε μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από το κόμμα τους, με αφορμή τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, και συντάσσονται στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Λαϊκής Ενότητας.

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση παραίτησής τους:

«Οι εξελίξεις που ζούμε θα καταγραφούν με μελανά γράμματα στην ιστορία της χώρας αλλά και στην ιστορία της Αριστεράς.

Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (για την οποία παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις) δυστυχώς αψηφώντας τις συλλογικές επεξεργασίες και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τις προγραμματικές της δεσμεύσεις στη βουλή αλλά και την τελευταία απόφαση της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο, κατέληξε να ψηφίσει ένα νέο σκληρό μνημόνιο.

Η κυβέρνηση, χωρίς την απαραίτητη και αναγκαία διαβούλευση στην ΚΕ του κόμματος, προχώρησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ως μέλη της ΝΕ, δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε το νέο μνημόνιο – όπως άλλωστε και τα προηγούμενα – που έρχεται να δώσει την χαριστική βολή σε έναν ήδη καθημαγμένο λαό.

Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το περήφανο και μαζικό ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα, μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Ενότητας – ΛΑΕ, με στόχο την ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας, καθώς και την ανάκτηση της εθνικής δημοκρατικής κυριαρχίας.

Αζούδης Θόδωρος
Αναστασιάδης Νίκος
Αθανασιάδου Μυρσίνη
Βοσκόπουλος Γιώργος
Γκίγκας Μάκης
Μαλαχτάρης Παύλος
Μοναστηρίδης Μηνάς
Μορέλλας Βασίλης
Ρασπάκου Σούλα
Σουλτανίδου Χριστίνα
Στακτόπουλος Παναγιώτης
Σταματόγιαννη Κική
Ταρπάγκος Ανέστης
Χατζηαριστεράς Δημήτρης
Ψωμά Νίκη».Σχόλια