Κατάσχεση μαϊμού converse στο αεροδρόμιο οδήγησε σε επιχείρηση μαμούθ

Κατάσχεση μαϊμού converse στο αεροδρόμιο οδήγησε σε επιχείρηση μαμούθ

Σε κατάσχεση 12.815 ετικετών  για υποδήματα που φέρουν το σήμα CONVERSE, προχώρησαν στις 7 Ιουνίου,  υπάλληλοι του Τμήματος Εκ των Υστέρων Ελέγχων, Παραποιημένων και Δίωξης του Τελωνείου Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία και στα πλαίσια των καθημερινών ελέγχων που διεξάγει το Τελωνείο μας για τη διασφάλιση των εθνικών και κοινοτικών δημοσιονομικών συμφερόντων και την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

aero1

Το δέμα έφτασε στη χώρα μας από το Χονγκ Κονγκ, μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών και επρόκειτο να αποσταλεί σε επιχείρηση με Κινέζικη επωνυμία με έδρα την Αθήνα, χωρίς να τελωνιστεί, ως εμπόρευμα χαμηλής αξίας. Επειδή το δέμα θεωρήθηκε ύποπτο, διενεργήθηκε φυσικός έλεγχος σε αυτό, από τον οποίο διαπιστώθηκε ότι περιείχε πλαστικές ταινίες με δώδεκα χιλιάδες και οχτακόσιες δεκαπέντε (12815) ετικέτες (υφασμάτινες) για υποδήματα που φέρουν το σήμα CONVERSE.

aero2

Επειδή για το σήμα CONVERSE έχουν κατοχυρωθεί Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας από την εταιρεία «ALL STAR C.V.» και υπάρχει απόφαση παρέμβασης των Τελωνειακών Αρχών για την επιβολή Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Ε.Ε. 608/2013 και υπήρχαν ενδείξεις ότι οι παραπάνω ετικέτες είναι παραποιημένες, οι υπάλληλοι δέσμευσαν το δέμα και ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες του ΚΑΝ (ΕΕ) 608/2013.
Παράλληλα, επειδή υπήρχαν ενδείξεις για ύπαρξη εργαστηρίου κατασκευής παραποιημένων υποδημάτων από την εισαγωγική επιχείρηση, το Τελωνείο απέστειλε πληροφοριακό δελτίο στην Ειδική Γραμματεία Σ.Δ.Ο.Ε. για να διενεργήσει έλεγχο στην έδρα της επιχείρησης στην Αθήνα. Από τον έλεγχο  εντοπίστηκαν αποθήκες με περίπου εκατό χιλιάδες υποδήματα και δύο χιλιάδες υφασμάτινες ετικέτες, που φέρουν το σήμα  CONVERSE καθώς και εργαστήριο επικόλλησης ετικετών στα υποδήματα. Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν προς καταστροφή.

aero3

aero4

 Σχόλια