Κατάσχεση πλοίου στην Κρήτη με χιλιάδες κιβώτια λαθραίων τσιγάρων (φωτογραφίες)

Κατάσχεση πλοίου στην Κρήτη με χιλιάδες κιβώτια λαθραίων τσιγάρων (φωτογραφίες)

Συνολικά 2.319 χαρτοκιβώτια (master cases) με λαθραία τσιγάρα μετέφερε στα αμπάρια του το φορτηγό πλοίο «Grot-Yug», σημαίας Σάο Τομέ, που εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας από λιμενικούς ανοικτά της Κισσάμου, νότια της Κρήτης.

Με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, τόσο το παράνομο αυτό φορτίο, όσο και το πλοίο κατασχέθηκαν στο λιμάνι της Σούδας, όπου συνελήφθησαν οι έξι Ουκρανοί μέλη του πληρώματος.

Το φορτηγό εντοπίστηκε από αεροσκάφος του Λιμενικού, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών. Ακινητοποιήθηκε στη διάρκεια επιχείρησης περιπολικών σκαφών και στελεχών των Λιμενικών Αρχών Παλαιοχώρας και Χανίων, με τη συνδρομή και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Χανίων.

Οι δυνάμεις του Λιμενικού επιβιβάστηκαν στο πλοίο, όπου, σύμφωνα με τα δηλωτικά του φορτίου που προσκόμισε ο πλοίαρχος, είχαν αποθηκευτεί τα 2.319 χαρτοκιβώτια με τα τσιγάρα, που ωστόσο δεν έφεραν τα απαιτούμενα παραστατικά έγγραφα.

Υπάλληλοι του Τελωνείου Χανίων διαπίστωσαν ότι το «Grot-Yug» δεν έφερε φορτωτική, ούτε και τελωνειακό πρωτόκολλο σφράγισης.

Την Τρίτη οι συλληφθέντες θα προσαχθούν ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων.

Η ακριβής ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων και το ύψος των διαφυγόντων δασμών θα υπολογιστούν προσεχώς από τις αρμόδιες Αρχές.Σχόλια