Καταστροφές στην Κεφαλλονιά από την κακοκαιρία – Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι μέσα σε λίγα λεπτά (βίντεο)

Καταστροφές στην Κεφαλλονιά από την κακοκαιρία – Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι μέσα σε λίγα λεπτά (βίντεο)

Σε ορμητικά ποτάμια που παρασέρνουν αυτοκίνητα, τραπέζια, καρέκλες και ό,τι άλλο βρουν στο δρόμο τους, μετέτρεψε μέσα σε λίγα λεπτά τους δρόμους, η δυνατή νεροποντή που διήρκησε τρεις ώρες στην Κεφαλλονιά.

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει εδώ και κάποιες ώρες τη δυτική Ελλάδα προκάλεσε σημαντικές καταστροφές στο όμορφο νησί, με τη δυνατή νεροποντή που ξεκίνησε στις 3 το μεσημέριν να μετατρέπει τους δρόμους σε χείμαρρους.

2

Σύμφωνα με τον κ. Δρακουλόγκωνα, αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, αστυνομία και πυροσβεστική επιχείρησαν σε δεκάδες περιπτώσεις, ενώ απεγκλώβισαν 90 άτομα από αυτοκίνητα, σπίτια και καταστήματα που είχαν πλημμυρίσει.

1

Αυτή την ώρα, το Αργοστόλι έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα.

Παράλληλα, «χτυπημένα» από τα έντονα καιρικά φαινόμενα πολλά δέντρα έχουν ξεριζωθεί στο νησί, ενώ υπάρχουν ζημιές και στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης σε αρκετές περιοχές.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Σημειώνεται τέλος ότι η Κεφαλλονιά ήταν το πρώτο χτύπημα της κακοκαιρίας, και ήδη η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει ειδική ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να πάρουν προφυλάξεις αν βρίσκονται στις περιοχές που θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.Σχόλια