Κατατέθηκε η ερώτηση της Ν.Δ. για συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε offshore

Κατατέθηκε η ερώτηση της Ν.Δ. για συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε offshore

Ερώτηση στον Πρωθυπουργό με αφορμή τις «αλλεπάλληλες, σκανδαλώδεις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την υπόθεση «ΣΥΡΙΖΑ offshore»» κατέθεσαν 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Η ερώτηση απευθύνεται επίσης στους υπουργούς, Επικρατείας Ν. Παππά, Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο και Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να ξεπεράσει το ένα, σκόπιμο λάθος, με ένα μεγαλύτερο, καθώς η νέα ρύθμιση έχει πολλά προβλήματα από πλευράς συνταγματικής και ενωσιακής νομιμότητας.

Υπενθυμίζουν παλαιότερη ερώτηση 18 βουλευτών του κόμματος με θέμα« έρευνα για την συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες» η οποία έμεινες αναπάντητη και τονίζουν ότι «οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι η σιωπή της Κυβέρνησης και ο εν γένει χειρισμός της επί της υπόθεσης της αμνήστευτης των κατόχων offshore, συνδέονται».

Ρωτούν μεταξύ άλλων «τι γνωρίζει η κυβέρνηση για τα πόθεν έσχες των χρήσεων 2013, 2014 και 2015 και σπεύδει να νομοθετήσει αρχικά την δυνατότητα συμμετοχής αξιωματούχων σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες και στη συνέχεια δίμηνη προθεσμία για τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων;».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των offshore.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών είπε ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε από την κοινωνική κατακραυγή να αποσύρει την αρχική διάταξη, αφού προηγούμενως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων αλλά και η νέα που έφερε είναι επίσης «διάταξη – πλυντήριο».

Διαβάστε επίσης:

Ν.Δ.: Ποιους υπουργούς με off-shore καλύπτει το Μαξίμου;Σχόλια