Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση της κυβέρνησης για συμφωνία

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση της κυβέρνησης για συμφωνία

Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή η νέα πρόταση της κυβέρνησης που στόχο έχει την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές, και η οποία νωρίτερα εγκρίθηκε στη σύσκεψη του κυβερνητικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σχετικά.

Η κυβέρνηση τώρα θα ζητήσει από την Ολομέλεια της Βουλής να εξουσιοδοτήσει τον πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Δραγασάκη, και τον υπουργό Οικονομικών, κ. Τσακαλώτο, για να διαπραγματευθούν στις Βρυξέλλες.

Η διαδικασία θα γίνει με τη μορφή του κατεπείγοντος και όπως επισημαίνεται ότι δε θα είναι δεσμευτική, δηλαδή οι προτάσεις δε θα γίνουν Νόμος του Κράτους, αλλά η ψηφοφορία θα γίνει μόνο για την εξουσιοδότηση από τη Βουλή στη διαπραγματευτική ομάδα.

Μάλιστα, για αυτό το σκοπό έχει επιστρέψει εκτάκτως το προσωπικό της νομοθετικής υπηρεσίας της Βουλής.

Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων θα υπάρξει κανονική διαδικασία στη Βουλή, ώστε η συμφωνία που θα έχει προκύψει να γίνει Νόμος του Κράτους.

Σημειώνεται τέλος, ότι η ελληνική πρόταση, εστάλη ταυτόχρονα και στον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος με τη σειρά του θα την προωθήσει στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Η πρόταση θα σταλεί απόψε και στους επικεφαλής των Θεσμών.



Σχόλια