Κατάθεση αστυνομικού: Ο Ρουπακιάς μας είπε «είμαστε της ΧΑ, μην το πείτε, είμαστε δικοί σας»

Κατάθεση αστυνομικού: Ο Ρουπακιάς μας είπε «είμαστε της ΧΑ, μην το πείτε, είμαστε δικοί σας»

«Είμαστε της Χρυσής Αυγής, είμαστε δικοί σας αλλά μην το πείτε πουθενά», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Ρουπακιά όταν συνελήφθη μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σύμφωνα με κατάθεση και άλλου αστυνομικού, που κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Μετά από περίπου πέντε μήνες αλλεπάλληλων διακοπών λόγω της αποχής των δικηγόρων, η δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τη δράση της οργάνωσης ξεκίνησε και πάλι με την εξέταση ενός αστυνομικού μάρτυρα. Ο Γιώργος Ρουπακιάς, που παραμένει φρουρούμενος στο σπίτι του μετά την αποφυλάκισή του λόγω λήξης του ανώτατου ορίου της προσωρινής του κράτησης, δεν παρουσιάστηκε ούτε στη σημερινή δικάσιμο.

Ο οδηγός του περιπολικού που μετέφερε τον Γιώργο Ρουπακιά στο Τμήμα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τη σύλληψη του χρυσαυγίτη δράστη. Όπως είπε «ήταν ήρεμος και κάπνιζε», «δεν αντιστάθηκε».

Ο αστυνομικός είπε πως όταν ρώτησαν τον Ρουπακιά γιατί μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα απάντησε πως «την έπεσαν σε κάποιο δικό μας». Στην ερώτηση που του έκαναν αν ήταν οπαδός του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού, καθώς οι αστυνομικοί πίστευαν πως επρόκειτο για συμπλοκή οπαδών των δυο ομάδων, ο Ρουπακιάς, σύμφωνα με τον μάρτυρα, απάντησε «είμαστε της Χρυσής Αυγής, είμαστε δικοί σας αλλά μην το πείτε πουθενά».

Ο μάρτυρας απάντησε σε επόμενη ερώτηση με κατηγορηματικό τρόπο: «Ο Ρουπακιάς επί λέξη μας είπε «είμαι της Χρυσής Αυγής»». Ο κ. Ντάφος απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής κατέθεσε ότι συνάδελφος του αστυνομικός, με τον οποίο ήταν μαζί το βράδυ της δολοφονίας, έχει δεχτεί απειλές και έχει αποσπαστεί σε άλλη υπηρεσία. Επεσήμανε ωστόσο πως δεν έχει συμβεί στον ίδιο κάτι τέτοιο.

 Σχόλια