Κατάθεση στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου έδωσε ο Πολάκης για τις δηλώσεις σχετικά με τη Δικαιοσύνη

Κατάθεση στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου έδωσε ο Πολάκης για τις δηλώσεις σχετικά με τη Δικαιοσύνη

Κατάθεση στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, για τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Πολάκη, αναφορικά με τους δικαστές.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε δηλώσει ότι «..υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά – έχει δεσμεύσεις ή – για να το πω λιγότερο κομψά – είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος».

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός μετέβη, όπως ορίζει ο νόμος στο γραφείο του υπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πολάκης κατά την κατάθεσή του αναφέρθηκε σε υποθέσεις που αφορούν σε θέματα υγείας και έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του ο κ. Δασούλας αναμένεται να μελετήσει και να αξιολογήσει την κατάθεση του κ. Πολάκη κι αν χρειάζεται περισσότερα στοιχεία θα συνεχίσει την έρευνά του, ειδάλλως θα θέσει τη δικογραφία στο αρχείο σε περίπτωση που κρίνει ότι δε στοιχειοθετούνται αδικήματα.

 

 Σχόλια