Κατατίθεται αύριο στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα

Κατατίθεται αύριο στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα

Κατατίθεται αύριο στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα, το οποίο την Τετάρτη θα εισαχθεί στις αρμόδιες επιτροπές προς επεξεργασία και την Πέμπτη προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των Θεσμών ζητούν πρόσθετα στοιχεία για τα ισοδύναμα που θα καλύψουν τη μη εφαρμογή του ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, μετά την τρίωρη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού, Τρύφωνα Αλεξιάδη, οι δανειστές αμφισβήτησαν την απόδοση των μέτρων που πρότεινε η κυβέρνηση, και η ελληνική πλευρά ανέλαβε να αποστείλει εντός της ημέρας νέα πρόσθετα στοιχεία.

Πάντως, στέλεχος της κυβέρνησης ανέφερε ότι δε θα σταθούν εμπόδιο στη συμφωνία τα ισοδύναμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η συμφωνία θα κλείσει απόψε.

Παράλληλα, στις 17.30 άρχισε η βασική διαπραγμάτευση των δανειστών με τους κύριους Τσακαλώτο και Σταθάκη για τους πλειστηριασμούς.

Κοινοτικές πήγες ανέφεραν ότι δεν θα γίνει καμία εκταμίευση δόσης μέχρι να ψηφισθεί το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, τονίζοντας ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί Euroworking Group, εφόσον κλείσουν σήμερα οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα, το οποίο θα εγκρίνει το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους το νομοσχέδιο θα ψηφισθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ώστε την Παρασκευή νέο Euroworking Group να εγκρίνει την εκταμίευση των δυο δισ. συν 10 δισ. για τις Τράπεζες.Σχόλια