Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για όσα συνέβησαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, ζήτησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης με εξαιρετικά επείγον έγγραφο του προς τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, ζήτησε «τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση πειθαρχικών και τυχόν ποινικών ευθυνών, για τα αίτια και τους υπευθύνους όσων συνέβησαν την Τετάρτη 11-01-2017 σε μέρος της υποδομής του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και των μηχανικών βλαβών που οδήγησαν στην πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών».

Στο ίδιο έγγραφο, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ζητά να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Εταιρεία συντήρησης σιδηροδρομικού υλικού: Τα τρένα εγκλωβίστηκαν στα χιόνια, δεν πάγωσαν

Τα τρένα εγκλωβίστηκαν στα χιόνια και δεν πάγωσαν, γιατί κάποιοι δεν εκτίμησαν σωστά και υποτίμησαν τις προγνώσεις για τον καιρό.

Αυτό υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ), Γιώργος Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH98.

«Τα τρένα εγκλωβίστηκαν στα χιόνια και δεν πάγωσαν και ο λόγος είναι ότι κάποιοι δεν εκτίμησαν σωστά τα καιρικά  φαινόμενα, κάποιοι υποτίμησαν τις προγνώσεις για τον πάγο στη βόρεια Ελλάδα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός όπως σημείωσε, ότι ο οργανισμός δεν είναι ενιαίος αλλά απαξιωμένος, κατακερματισμένος με αποτέλεσμα να υπάρχει κακοδιοίκηση και η μια διοίκηση να κρύβεται πίσω από την άλλη. Αν υπήρχε μια εταιρία δεν θα υπήρχε κακός συντονισμός δεν θα μπλέκονται οι αρμοδιότητες, και πρόσθεσε πως με όλες αυτές τις αντίξοες καιρικές συνθήκες τα τραίνα λειτούργησαν κανονικά στην πλειονότητας τους χωρίς προβλήματα παρά μόνο σε αυτές τις  περιπτώσεις. Ο κ. Αναγνωστόπουλος ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και για τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν περίπου δυο ωρών σε αφετηρίες εκεί δηλαδή που υπήρχαν συνθήκες ζεστασιάς για τους επιβάτες».

Διαβάστε επίσης:

Ο… κακός μας ο καιρός!

Επιβάτες παρέμειναν εγκλωβισμένοι επί 3 ώρες σε τρένο στον ΔομοκόΣχόλια