Κατεπείγουσα έρευνα για τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί δικτύου παρακολουθήσεων κομμάτων

Κατεπείγουσα έρευνα για τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί δικτύου παρακολουθήσεων κομμάτων

Τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, προκειμένου να διερευνηθούν οι δημόσιες καταγγελίες του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος για δίκτυο παρακολουθήσεων, τόσο του συγκεκριμένου κόμματος, όσο και άλλων, όπως η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και ο ΣΥΡΙΖΑ, διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

areios-pagos

Η κ. Δημητρίου ενημερώθηκε για τις εξελίξεις ευρισκόμενη στην Κρήτη για επαγγελματική απασχόληση, και έδωσε αμέσως εντολή πλήρους διερευνήσεως των καταγγελλομένων από την πλευρά του ΚΚΕ.

Την έρευνα, που έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω τη σοβαρότητας του θέματος θα διενεργήσει αρμόδιος εισαγγελέας, μετά από σχετική εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίου.

Τζανακόπουλος: Άμεση διαλεύκανση των καταγγελιών του ΚΚΕ

tzanakopoulos

«Εξαιρετικά σοβαρές» χαρακτήρισε τις καταγγελίες του ΚΚΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, προκειμένου να διερευνηθούν.

«Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνηση των καταγγελιών του ΚΚΕ σχετικά με συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της Νέας Δημοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

«Οι καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της ΝΔ είναι εξαιρετικά σοβαρές», πρόσθεσε ενώ τόνισε ότι έχουν, ήδη, δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΟΤΕ για καταγγελίες ΚΚΕ: Μέχρι στιγμής δεν παρατηρήθηκε δυσλειτουργία – Ο έλεγχος συνεχίζεται

Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ για οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του κόμματος, προσθέτοντας ότι ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΟΤΕ, «δόθηκε εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση του θέματος. Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία. Ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται».

«H Διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές  για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Καταγγελία-βόμβα από το ΚΚΕ για συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο στον Περισσό

Νωρίτερα, καταγγελία για «περίεργες συνακροάσεις με τρίτους» στο τηλεφωνικό κέντρο στον Περισσό έκανε το ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει τα εξής: «Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο «κέντρο».

kke-perissos

Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Το ΚΚΕ ενημέρωσε ήδη για το γεγονός αυτό τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά και τους υπεύθυνους των υπολοίπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα».Σχόλια