Κατεπείγουσα μεταφορά όλων των διαθεσίμων του Δημοσίου στην ΤτΕ, με εντολή Μάρδα

Κατεπείγουσα μεταφορά όλων των διαθεσίμων του Δημοσίου στην ΤτΕ, με εντολή Μάρδα

Την επείγουσα μεταφορά των υπολοίπων 1193 λογαριασμών φορέων του Δημόσιου στην Τράπεζα της Ελλάδος έως τις 5 Ιουνίου, ζητά με σημερινή του εξαιρετικά επείγουσα απόφαση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Σημειώνεται ότι η 5η Ιουνίου είναι η ημερομηνία πληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ.

H επίμαχη απόφαση αφορά σε 1.039 λογαριασμούς, που τηρούνται στην τράπεζα Πειραιώς, 119 στην Εθνική Τράπεζα, 28 στην Alpha Bank και επτά στην Eurobank.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την αρ.Πρ. 2/35481/ΔΛΔ απόφαση του κ. Μάρδα με την επισήμανση, «Εξαιρετικώς Επείγουσα με Επίδοση», και θέμα, «Μεταφορά υπολοίπων στο λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου Νο 200 και κλείσιμο λογαριασμών που τηρεί η Κεντρική Διοίκηση σε εμπορικές τράπεζες», αποφασίστηκε «η μεταφορά των τυχόν πιστωτικών υπολοίπων, λογαριασμών της Κεντρικής Διοίκησης που τηρούνται στις εμπορικές τράπεζες στο λογαριασμό Νο 200 ‘Ε.Δ-Συγκέντρωση εισπράξεων και πληρωμών», υπολογαριασμός Νο 200543’Μεταφορά από διάφορους Λογαριασμούς’, ο οποίος τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος-Κεντρικό Κατάστημα».

Όπως ορίζεται, «η μεταφορά των υπολοίπων και το κλείσιμο των λογαριασμών ολοκληρώνεται μέχρι την 5η Ιουνίου» ενώ τα υπόλοιπα αυτά «εισάγονται στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, υπό τον ΚΑΕσόδου 3916 ‘Χρηματικά υπόλοιπα περιουσίας ειδικών ταμείων, λογαριασμών και νομικών προσώπων που καταργούνται».

Ενδεικτικά, οι φορείς που προβλέπονται στην απόφαση είναι: πορθμεία, εφορίες αρχαιοτήτων, κρατικά ΚΤΕΟ, καταστήματα κράτησης και εκατοντάδες λογαριασμοί υπουργείων και φορέων υπουργείων.

Διαβάστε εδώ τη σχετική απόφαση.Σχόλια