Κατερίνα Γιαμαλίδη: Η Ελληνό-Ελβετίδα καθηγήτρια που ανεβάζει παραστάσεις για τα χωριά SOS

Κατερίνα Γιαμαλίδη: Η Ελληνό-Ελβετίδα καθηγήτρια που ανεβάζει παραστάσεις για τα χωριά SOS

Εργάζεται ως καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελβετία αλλά η αγάπη της για την Ελλάδα δεν σταμάτησε ποτέ. Έτσι, μία καλοκαιρινή μέρα αποφάσισε να συνδράμει με τις δυνάμεις της και να βοηθήσει την Ελλάδα. Στάθηκε δίπλα ανθρώπους των παιδικών χωριών SOS και τους πρότεινε να ανεβάζει θεατρικές για καλό σκοπό. Η Κατερίνα Γιαμαλίδη στην οποία αναφερόμαστε, μίλησε στο «Μεσημεριανό ρεπορτάζ» με τον Πέτρο Κουσουλό στο Ραδιόφωνο του Alpha 9.89 για τις μελλοντικές παραστάσεις, το πως επέλεξε αυτή την δράση αλλά και τους επόμενους στόχους.

«Δημιούργησα μία θεατρική ομάδα για τα παιδικά χωριά SOS, ήθελα να στηρίξω την Ελλάδα. Όταν άκουσα για την κατάστασή τους ευαισθητοποιήθηκα, και θέλησα να βοηθήσω. Δεν ήξερα πως όμως. Έγραψα ένα θεατρικό έργο, μόνη μου. Η συγγραφή προέκυψε από την ανάγκη να βοηθήσω τα παιδιά», απαντά στην ερώτηση πως ξεκίνησε όλη αυτή η ενασχόλησή για την στήριξη των παιδικών χωριών SOS. «Τα έστησα όλα από το μηδέν, στην αρχή ξεκίνησα με ερασιτέχνες ηθοποιούς, τώρα με επαγγελματίες ηθοποιούς, οι οποίοι έρχονται αφιλοκερδώς. Πρωταγωνιστώ και εγώ με τον ηθοποιό Νίκο Μαυράκη υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη Ιάκωβου Μυλωνά»

Καθηγήτρια, ηθοποιός, επικεφαλής της θεατρικής ομάδας και μητέρα, «όποιος θέλει, τα προλαβαίνει όλα», απαντά όταν ρωτάτε πως  μπορεί και έχει όλους αυτούς τους ρόλους στη ζωή της. «Στην αρχή μου έλεγαν όλοι ότι δεν θα τα καταφέρω, αλλά πάλεψα, και το έστησα, από την αρχή, όλο αυτό ξεκίνησε από το facebook.». Η πρώτη παράσταση ανέβηκε στην Ελβετία και την αγκάλιασε πολύ ο κόσμος, κυρίως από την Ελβετία όμως». «Οι επόμενες παραστάσεις θα γίνουν στην Ελλάδα και ο κόσμος μπορεί να ενημερωθεί από τη σελίδα μας στο facebook Όραμα-θεατρική-ομάδα-για-τα-παιδικά-χωριά-SOS » 

Φωτογραφίες από την πρόβα της παράστασης
Η θεατρική ομάδα «όραμα» απο το Basel της Ελβετίας έρχεται στην Ελλάδα για να συνεχίσει τις παραστάσεις της, για τα παιδικά χωριά SOS!

Στο έργο «Σχέσεις 2 επί 3» ο θεατής ζει καθημερινές καταστάσεις τριών ζευγαριών στην Αθήνα του σήμερα, σε έξι μονόπρακτα, που στο τέλος του έργου συνδέονται μεταξύ τους. Η θεατρική ομάδα «Όραμα» καλεί το θεατρόφιλο κοινό να δώσει το δικό του μήνυμα ανθρωπιάς και να υποστηρίξει τα παιδικά χωριά SOS στη χώρα μας που μας χρειάζονται. 

  • Ακούστε την συνέντευξη που έδωσε η Κατερίνα Γιαμαλίδη στον Πέτρο Κουσουλό ΕΔΩ

 


Σχόλια