Καθησυχαστικός για την κατάσταση στην Ειδομένη ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ

Καθησυχαστικός για την κατάσταση στην Ειδομένη ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ

Την κατάσταση που βίωσε σε πρόσφατη επίσκεψη του στην Ειδομένη, περιέγραψε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πέτρο Κουσουλό και την ραδιοφωνική εκπομπή «Νυχτερινό ρεπορτάζ» για τον Alpha 98.9.

Αρχικά ο κ. Γιαννόπουλος θέλησε να τονίσει τη διαφορά που εντοπίζεται στην περιοχή, λόγω της τεράστιας ροής προσφύγων, που έχει αυξηθεί κατακόρυφα όπως υπογράμμισε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Χαρακτηριστικά όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, σε προηγούμενο ταξίδι του ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών άγγιζε τους 2.000 ενώ τώρα ξεπερνά τους 14.000.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο κ. Γιαννόπουλος, τόνισε τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν οι πρόσφυγες, οι οποίες χειροτερεύουν και λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Παρ’όλα αυτά, ο πρόεδρος θέλησε να ξεκαθαρίσει πως προς το παρόν η κατάσταση είναι επιδημιολογικά ελεγχόμενη και δεν τίθεται θέμα περί «υγιειονομικής» βόμβας, διαψεύδοντας έτσι τυχόν δημοσιεύματα που ενστερνίζονταν τέτοιους ισχυρισμούς.

Ωστόσο, έκανε λόγο για άμεση ανάγκη εκτόνωσης της παρούσας συμφόρησης που σημειώνεται στην Ειδομένη, λέγοντας πως οι πρόσφυγες θα πρέπει να πεισθούν για τη μεταφορά τους σε διάφορα hot spots. Σε συναντήσεις όμως που πραγματοποίησε με τους πρόσφυγες, είπε πως τους είδε να δείχνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν μέχρι και έναν χρόνο στην περιοχή της Ειδομένης, έως ότου ανοίξουν εκ νέου τα σύνορα και καταφέρουν εν τέλει να περάσουν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.Σχόλια