Καθοριστικό το τετραήμερο 4-10 Οκτωβρίου για το ελληνικό χρέος

Καθοριστικό το τετραήμερο 4-10 Οκτωβρίου για το ελληνικό χρέος

Κρίσιμο για το ελληνικό χρέος αναμένεται να είναι το τετραήμερο 7-10 Οκτωβρίου σε Ουάσινγκτον και Λουξεμβούργο τόσο στην Ετήσια Συνοδό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όσο και στο Eurogroup που θα ακολουθήσει.

Στην έδρα του ΔΝΤ στο διάστημα 7-9 Οκτωβρίου αναμένεται να συγκληθεί το περιβόητο «Washington Group» για να εξετάσει την πορεία του ελληνικού χρέους.
Η «Ομάδα της Ουάσιγκτον» είναι μια κλειστή σε σύνθεση ομάδα στην οποία μετέχουν η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Πόουλ Τόμσεν από την πλευρά του ΔΝΤ, ο Μάριο Ντράγκι με τον Μπενουά Κερέ από την πλευρά της ΕΚΤ, ο Πιερ Μοσκοβισί με τον Μάρκο Μπούτι από την πλευρά της Κομισιόν, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον Τόμας Βίζερ, από τη πλευρά του Eurogroup, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ και οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν και οι υπουργοί Οικονομικών της Ισπανίας, και της Ιταλίας.
Στο Washington Group θα αξιολογηθούν οι προτάσεις που καταρτίζει τους τελευταίους τρεις μήνες ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους – οι οποίες ενδέχεται να παρουσιασθούν στο EuroWorking Group της προσεχούς Δευτέρας και στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι όποιες αποφάσεις για το ελληνικό χρέος θα πρέπει να έχουν κλειδώσει το αργότερο έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.
Εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό τότε το ΔΝΤ πιθανώς να μείνει εκτός της χρηματοδότησης του προγράμματος.Σχόλια