Κάτι αλλάζει στη Πλατεία Βάθης…

Κάτι αλλάζει στη Πλατεία Βάθης…

Πρόκειται για μια από τις κεντρικότερες πλατείες του κέντρου της Αθήνας στην οποία το τελευταίο διάστημα κάτι έχει αλλάξει, τι είναι αυτό ;

H πλατεία Bάθης ή αλλιώς Ανεξαρτησίας την τρέχουσα περίοδο γνωρίζει μια από τις λαμπρότερες στιγμές της νεότερης ιστορίας της , καθώς μια παρέα φίλων με την στήριξη των οικογενειών τους αποφάσισαν να δημιουργήσουν τις επιχειρήσεις τους σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας με σκοπό να την αναδείξουν και να την αναγεννήσουν!

Ποιος κρύβεται όμως πίσω από το εν λόγω εγχείρημα ; To όνομα του είναι Ηλίας Μοσχοντόπουλος και είναι μόλις 24 ετών,. Ο Ηλίας μαζί με τους φίλους του εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς για να ετοιμάσουν έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας 4 καταστήματα. Ήδη ο περιβάλλοντας χώρός έχει διαμορφωθεί και δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση την εικόνα μιζέριας που παρουσίαζε τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα πλέον ο χώρος έχει γεμίσει εμ πολύχρωμα απο λουλούδια παρτέρια, έχουν τοποθετηθεί καινούργιες πλάκες και οι καθαριστές αλλάζουν κάθε παλιό στο σημείο. Το Vivlioparousi. gr βρέθηκε στο σημείο και κατέγραψε την νέα πραγματικότητα! Μαζί με τα αγαπημένα μας βιβλία απολαύσαμε τον καφέ μας κάτω απο τον λαμπερό ήλιο και ένα χαμόγελο ζωγραφίστηκε στα χείλη μας καθώς δεκάδες κάτοικοι της περιοχής περνούσαν απο το σημείο για να δούν τα λουλούδια!

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο Ηλίας: «Αγαπάμε την περιοχή, θέλαμε να κάνουμε κάτι να φύγει η ρετσινιά απο την πλατεία. Ευελπιστούμε να είμαστε έτοιμοι μέχρι τις 8 του μήνα. Θα φτιάξουμε μια καφετέρια, ένα μίνι μάρκετ, ένα μαγαζί με γρήγορο φαγητό και ένα εστιατόριο. Εδώ εκτός απο εμάς θα βρουν δουλειά και άλλα άτομα, θα δουλεύουμε 24 ώρες την ημέρα και θα απασχολούμε τουλάχιστον 15 άτομα. Το μόνο που θέλουμε από την πολιτεία είναι αστυνόμευση η οποία είναι ανύπαρκτη για την ώρα. Έχουμε επενδύσει πολλά χρήματα, σκέψου ότι μόνο η διαμόρφωση του χώρου και τα λουλούδια έχουν κοστίσει 15.000 ευρώ».
Πηγή: vivlioparousiasi.gr


Σχόλια