Κατηγορίες κατά Ισραήλ για βομβαρδισμό στη Συρία (Pic &Vid)

Κατηγορίες κατά Ισραήλ για βομβαρδισμό στη Συρία (Pic &Vid)

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σε κτίριο της συνοικία Τζαραμάνα της Δαμασκού, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλά θύματα, όπως μετέδωσαν σήμερα συριακά μέσα ενημέρωσης, αποδίδοντας την ευθύνη για την επίθεση σε «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Ωστόσο, μια οργάνωση μαχητών πιστών στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ ανέφερε σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ότι επρόκειτο για ισραηλινή επιδρομή, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Σαμίρ Καντάρ, ένας Λιβανέζος στον οποίο αποδίδεται η ευθύνη για επίθεση με τέσσερις νεκρούς στο Ισραήλ το 1979.

Το Ισραήλ είχε απελευθερώσει τον Καντάρ το 2008, στο πλαίσιο ανταλλαγής αιχμαλώτων με τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Σύροι πιστοί στην κυβέρνηση ανέφεραν ότι ο Καντάρ βρισκόταν στο κτίριο τη στιγμή της επίθεσης, αλλά δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσουν εάν σκοτώθηκε.

Όμως ο αδελφός του Καντάρ ανήρτησε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο Facebook ένα μήνυμα με το οποίο θρηνεί για αυτόν, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για τον τρόπο που έχασε τη ζωή του.

«Με περηφάνια θρηνούμε τη μαρτυρία του ηγέτη Σαμίρ Καντάρ» και «είναι τιμή μας που γινόμαστε κι εμείς μια οικογένεια μαρτύρων», ανέφερε ο Μπάσαμ Καντάρ στην ανάρτησή του.

Οι Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας στη Τζαραμάνα, μια παραστρατιωτική οργάνωση που δρα στο πλευρό του στρατού, ανήρτησε επίσης μήνυμα με το οποίο εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο του Καντάρ κι ενός από τους διοικητές της.

«Η σορός του διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Δαμασκού πριν από λίγο», ανέφερε η οργάνωση.

damascus 1

Μετά την απελευθέρωσή του ο Καντάρ, Δρούζος, που είχε δηλώσει ότι υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ, παρέμενε εκτός των φώτων της δημοσιότητας. Πιστεύεται ότι είχε γίνει αξιωματικός στις Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας. Δεν είναι σαφές τι είδους ρόλο είχε ο Καντάρ, γεννημένος το 1962, στις μάχες.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει πλήγματα στη Συρία αρκετές φορές από το ξέσπασμα του πολέμου, κυρίως για να καταστρέψει οπλισμό, όπως πυραύλους που κατά Ισραηλινούς αξιωματούχος προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ.

Τον Ιανουάριο, ισραηλινό πλήγμα στη Συρία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι μέλη της Χεζμπολάχ, ανάμεσά τους ένας διοικητής και ο γιος του άλλοτε ηγέτη του στρατιωτικού βραχίονα της οργάνωσης Ίμαντ Μουγνίγια, στην επαρχία Κουνέιτρα, κοντά στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψώματα του Γκολάν.

Οι Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας υποστήριξαν ότι «δύο ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη διεξήγαγαν την επιδρομή στην οποία στοχοθετήθηκε το κτίριο στην Τζαραμάνα και το έπληξαν με τέσσερις πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς».

Δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές από ανεξάρτητες πηγές.

Η Τζαραμάνα θεωρείται προπύργιο της κυβέρνησης και σ’ αυτή ζουν πολλοί Δρούζοι της Συρίας και χριστιανοί μειονοτικοί.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr



Σχόλια