Κατρούγκαλος: «Ακραίες οι θέσεις των δανειστών στα εργασιακά»

Κατρούγκαλος: «Ακραίες οι θέσεις των δανειστών στα εργασιακά»

Μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των θεσμών, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι «ήταν μία προκαταρκτική διερευνητική συνάντηση».

Αναφερόμενος στο θέμα της διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και του κατώτατου μισθού, ο υπουργός δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαπραγμάτευση καθώς, όπως είπε, αυτά τα θέματα έχουν κριθεί από δικαστικές αποφάσεις.

Πρόσθεσε ακόμα ότι θα υπάρξει συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο την Τρίτη και δύο συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο το πρωί και το απόγευμα της Πέμπτης, προκειμένου να συζητηθεί το πάγωμα οφειλών του ΟΑΕΕ και η δημιουργία επαγγελματικών ταμείων και για να κλείσουν τα όποια θέματα το συντομότερο δυνατό.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η πλευρά των θεσμών εξέφρασε την άποψη περί στρέβλωσης της αγοράς εργασίας εξαιτίας των συλλογικών συμβάσεων, που οδήγησε σε χαμηλή παραγωγικότητα και τελικά στη δημιουργία ελλειμμάτων.

Τέλος, για το θέμα των ομαδικών απολύσεων, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι το ζήτημα έχει παγώσει, καθώς εκκρεμεί η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, ενώ, επί του θέματος, δεν παρέλειψε να φωτογραφίσει το ΔΝΤ, καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «ο ακραίος παίχτης εξέφρασε τις ακραίες απόψεις του».

Να σημειωθεί ότι αύριο στις 12.00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση ανάμεσα στην αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και τους θεσμούς, οπού θα συζητηθούν θέματα αναμόρφωσης του χάρτη των κοινωνικών επιδομάτων καθώς και της καθολικής εφαρμογής του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.

Διαβάστε επίσης:

Τρία «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης-θεσμών
Σχόλια