Κατρούγκαλος: Μπορούμε να ζήσουμε λίγο χωρίς τσιγάρα ή καφέ!

Κατρούγκαλος: Μπορούμε να ζήσουμε λίγο χωρίς τσιγάρα ή καφέ!

«Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ» δήλωσε ο  υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος σε μια προσπάθεια  να εξηγήσει την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει επιπλέον φόρους σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Επιπλέον, ο κ. Κατρούγκαλος  διασαφήνισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης έχει συγκεκριμένο στόχο :«Προσπαθούμε να πάρουμε πολλά από τους λίγους και λίγα από τους πολλούς… Είναι σαφέστατη επιλογή ποιους θέλουμε να επιβαρύνουμε».

Με τις δηλώσεις του αυτές ο κ. Κατρούγκαλος θύμισε τις αναφορές της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, βουλευτή Κεφαλονιάς και γραμματέα της Κοιοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προσπαθήσαμε το ποσό του 23% στον ΦΠΑ να μοιραστεί σε διάφορα είδη. Επειδή δύσκολα συμβαίνει και να πίνεις πολύ και να καπνίζεις πολύ και να πηγαίνεις να πίνεις πολλούς καφέδες, δηλ. πρέπει να συμπίπτουν πάρα πολλά πράγματα για να επιβαρυνθεί σοβαρά ένα νοικοκυριό, και γι’ αυτό μοιράστηκε» σχολίασε η κυρία Θεοπεφτάτου, η οποία μάλλον θα… πέσει από τα σύννεφα, αν κάνει μια βόλτα στις καφετέριες -ενδεχομένως και πέριξ της Βουλής, για να μην πάει μακριά…- και διαπιστώσει πόσοι συμπολίτες έχουν τη… συνήθεια να καπνίζουν και να πίνουν καφέ… ταυτόχρονα!

Διαβάστε επίσης:

Γ. Κατρούγκαλος: Προφανώς θα γίνει νόμος του κράτους να μη ζητηθούν τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ

 

 Σχόλια