Γ.Κατρούγκαλος: Νοιώθω καλά γιατί το ασφαλιστικό γράφτηκε εδώ και δεν ήρθε μεταφρασμένο

Γ.Κατρούγκαλος: Νοιώθω καλά γιατί το ασφαλιστικό γράφτηκε εδώ και δεν ήρθε μεταφρασμένο

«Νοιώθω καλά για τι το κείμενο γράφτηκε εδώ και δεν ήρθε μεταφρασμένο» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο στόχος είναι να βάλουμε φρένο στην κρίση με δίκαιο τρόπο σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, προσθέτοντας ότι το ασφαλιστικό αποτελεί εθνικό ζήτημα.

«Χρειάζεται συστράτευση μεταξυ των πολιτικών δυνάμεων σε αυτά που μπορούν να συμφωνηθούν» δήλωσε ο υπουργός. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι «η σκληρή διαπραγμάτευση που ξεκινά από αύριο θα αντανακλά αυτό που θέλει η κοινωνία, να μη μειωθούν άλλο οι συντάξεις.»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα στους εταίρους υποστηρίζοντας πως είναι ανάγκη να λάβουν υπόψη ότι το ασφαλιστικό αποτελεί καρδιά κράτους δικαίου σε όλη την Ευρώπη και πυλώνα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι οι λύσεις πρέπει να ανταποκρίνονται στην έννοια της δικαιοσύνης και της ανταποδοτικότητας στην οποία στηρίζεται και το ασφαλιστικό σύστημα. «Δεν είναι δυνατόν οι συνταξεις που δίνονται να είναι χαμηλότερες από τις εισφορές που έχουν καταβάλλει οι εργαζόμενοι» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από τους εταίρους γιατί αφορά στον ευρωπαϊκό πολιτισμό» τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Ο Τσίπρας το μόνο που ψάχνει είναι μια συναίνεση στο λάθος», υπογράμμισε νωρίτερα ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης μετά τη συνάντηση με τον κ. Κατρούγκαλο.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Το ΚΚΕ θα αντιπαλέψει με όλες του τις δυνάμεις αυτό το ασφαλιστικό και θα πρωτοστατήσει να καταψηφιστεί από τη Βουλή» ξεκαθάρισε ο γγ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να αγγίξει τους βολεμένους εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Ο υπουργός Εργασίας συναντήθηκε και με τον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά, καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης βρίσκεται στα Ιωάννινα.Σχόλια