Κατρούγκαλος:  Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κακή στρατηγική

Κατρούγκαλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κακή στρατηγική

Δεν υπάρχει θέμα για μείωση στις κύριες συντάξεις, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».
Ο υπουργός είπε ότι «το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει ως γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και κανένας εργαζόμενος με εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αντίθετα ενδέχεται να έχει και οφέλη».

Όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτηριστικά, «δεν μπορεί να πληρώνουν συνέχεια οι μισθωτοί. Κάποιοι σαν κι εμένα που έβγαζαν 40 ως 60 χιλιάδες ευρώ, δεν είχαν μάθει να πληρώνουν. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

Ερωτηθείς για τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ για 13η σύνταξη, επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ κι άλλες προεκλογικές εξαγγελίες, ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι η στρατηγική που ακολουθήθηκε δεν απέδωσε καθώς η διαπραγμάτευση με τους εταίρους δεν πήγε όπως περίμενε η κυβέρνηση και κατά συνέπεια ο σχεδιασμός της απέτυχε. Δεν παρέλειψε όμως να υπενθυμίσει ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου οι πολίτες τα ήξεραν όλα αυτά αλλά επέλεξαν και πάλι ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια