Κατρούγκαλος: Το 80% των συνταξιούχων δε θα δει καμία αλλαγή στα ΑΤΜ το Σεπτέμβρη

Κατρούγκαλος: Το 80% των συνταξιούχων δε θα δει καμία αλλαγή στα ΑΤΜ το Σεπτέμβρη

Απάντηση στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «νέο σοκ στις συντάξεις» έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και διαβεβαιώνοντας ότι το 80% των συνταξιούχων δεν πρόκειται να δει καμιά αλλαγή στα ΑΤΜ το Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν μια κύρια και μια επικουρική σύνταξη, ενδεχομένως να δουν και μερικά ευρώ παραπάνω, καθώς το ποσοστό παρακράτησης υπέρ υγείας θα υπολογίζεται στο πραγματικά καταβαλλόμενο ποσό και όχι στο εικονικό.

Ο κ. Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε ότι οι κύριες συντάξεις προστατεύονται απολύτως, ενώ πρόσθεσε ότι το Σεπτέμβριο, θα γίνει επανυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων, κυρίως του ΙΚΑ.

Σημείωσε ωστόσο, ότι οι μειώσεις θα είναι ανάλογες με αυτές που προέκυψαν τον Αύγουστο, κατόπιν του επανυπολογισμού των συντάξεων του Δημοσίου.

«Η αναπροσαρμογή αφορούσε κάτι παραπάνω από το 20% των επικουρικών συντάξεων», έσπευσε να επισημάνει ο κ. Κατρούγκαλος, διευκρινίζοντας ότι οι μειώσεις μεσοσταθμικά ήταν κάτω από 10%.

 Σχόλια