Κατρούγκαλος: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν πρόωρες εκλογές»

Κατρούγκαλος: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν πρόωρες εκλογές»

«Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να γίνουν πρόωρες εκλογές» τόνισε σήμερα ο αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι και ο ίδιος ο κ. Καμμένος είπε ότι η θητεία της κυβέρνησης τελειώνει τον Σεπτέμβρη του 2019. «Είναι προς το συμφέρον της χώρας να μην γίνουν τώρα εκλογές, όταν η οικονομία ανακάμπτει και προσπαθούμε να ξαναφέρουμε πίσω όρους ανάπτυξης που θα ωφελήσουν όλον τον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. Αναγνώρισε ότι υπάρχουν κύκλοι που θα θέλανε να πέσει η κυβέρνηση από τον Ιανουάριο του 2015, ωστόσο, τόνισε με νόημα «έχουμε μια σταθερή απόφαση να αντισταθούμε και στις φανερές και στις υπόγειες και στις καταχθόνιες πιέσεις».

Στο πλαίσιο αυτό, και εν όψει της κύρωσης στη Βουλή της συμφωνίας των Πρεσπών, εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα τη στηρίξει «ικανός αριθμός είτε ανεξάρτητων, είτε μεμονωμένων, είτε και βουλευτών που ανήκουν σε άλλους χώρους». «Δεν υπάρχει – στο δικό μου το μυαλό τουλάχιστον – οποιαδήποτε αμφιβολία ότι θα υπερψηφιστεί, όπως πρέπει να γίνει, γιατί είναι εθνικά επωφελής συμφωνία η συμφωνία αυτή», πρόσθεσε.


Σχόλια