Κατσέλη: Άρση των capital controls το…

Κατσέλη: Άρση των capital controls το…

Την ελπίδα η άρση των capital controls να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.

Παράλληλα εκτίμησε ότι θα υπάρξει κάποια χαλάρωση το επόμενο διάστημα χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, μιλώντας στο MEGA, σημείωσε ότι υπάρχει μια μικρή επιστροφή καταθέσεων προσθέτοντας ότι «ελπίζουμε να αντιστραφεί ακόμα περισσότερο το κλίμα».

Όσον αφορά τις αλλαγές στο «νόμο Κατσέλη» εξήγησε ότι «από τον Αύγουστο εγιναν πιο περιοριστικοί οι όροι ένταξης στο νόμο καθώς μπήκαν πιο αυστηρά περιουσιακά κριτήρια και εισοδηματικά κριτήρια». «Κατά τη γνώμη μου αυτό δεν ήταν αναγκαίο αλλά οφείλεται στην γενική φιλοσοφία των θεσμών να μπουν παντού κριτήρια» πρόσθεσε με νόημα.

Κάλεσε, επίσης, όσους βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμια να αποταθούν στις τράπεζες «που δεν είναι στην ίδια κατάσταση με αυτή των αρχών της κρίσης». «Είναι σημαντικό να πάνε στις τράπεζες, να είναι ενήμεροι» πρόσθεσε η κυρία Κατσέλη εξηγώντας ότι οι τραπεζες έχουν την ευχέρεια να προχωρήσουν σε κούρεμα μετακύληση χρόνου και μείωση δόσεων των δανείων.

Σε ερώτηση, τέλος, για το αν έπρεπε να επιβληθούν capital controls αρκέστηκε στην απάντηση ότι «αυτό είναι άλλη κουβέντα που κάποτε πρέπει να την κάνουμε».Σχόλια