Και 3ος θάνατος στα μεταλλεία της Χαλκιδικής…

Και 3ος θάνατος στα μεταλλεία της Χαλκιδικής…

Την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου ένα ακόμη τραγικό συμβάν αμαυρώνει τη μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική αλλά και στην ίδια την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» που είναι υπεύθυνη για την εξόρυξη. Ένας υπάλληλος 52 ετών στο μεταλλείο των «Μαύρων Πετρών» με ειδικότητα γομωτή πυροδότη, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εργασίας. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Αστυνομίας αλλά και υπάλληλοι της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να αναζητήσουν τα αίτια του θανάτου του.

Το πρόσφατο δυστύχημα έρχεται να προστεθεί στα 2 προηγούμενα και αποτελεί το τρίτο θανατηφόρο ατύχημα από το 2006, που λαμβάνει χώρα σε κάποια στοά της Χαλκιδικής που εκμεταλλεύεται η εν λόγω εταιρία ή προηγούμενες. Όπως αναφέρουν μάλιστα τοπικοί παράγοντες στα ορυχεία χρυσού έχουν σημειωθεί και άλλα ατυχήματα μικρότερης έκτασης, τα οποία όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς «δεν γίνονται γνωστά, αφού ένα πέπλο μυστηρίου τα καλύπτει».

Η εταιρία μάλιστα προέβη σε σχετικό δελτίο τύπου:

«Νεκρός είναι 52χρονος γομωτής πυροδότης, ο οποίος σύμφωνα με την εταιρία είχε 20ετή και πλέον εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Ο Πρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός Eduardo Mοura και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος εξέφρασαν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος» ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία.

Τα ακριβή αίτια του μοιραίου περιστατικού, βρίσκονται υπό διερεύνηση.Σχόλια