Και ενδοκυβερνητικές τριβές από τις δηλώσεις Κυρίτση: «Ο διχασμός αποτελεί εθνικό έγκλημα»

Και ενδοκυβερνητικές τριβές από τις δηλώσεις Κυρίτση: «Ο διχασμός αποτελεί εθνικό έγκλημα»

Οι δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τώρα προκαλούν και ενδοκυβερνητικές τριβές.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, βάλλει μέσω γραπτής του δήλωσης κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας ότι «ο διχασμός αποτελεί εθνικό έγκλημα», και εκφράζοντας την έκπληξη και τον προβληματισμό του για τις απόψεις του συναδέλφου του.

«Ο διχασμός αποτελεί εθνικό έγκλημα και καθένας μας οφείλει ως εκπρόσωπος του λαού να τιμά την κοινοβουλευτική του έδρα και να είναι προσεκτικός με τις δηλώσεις του δημοσίως», τονίζει ο κ. Καμμένος και προσθέτει: «Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η τιμωρητική διάθεση απέναντι σε όσους ψήφισαν, είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση χαρακτηριστικό και προσέγγιση αυτής της κυβέρνησης. Το δημοψήφισμα αποτελεί τη πιο ξεκάθαρη μορφή άμεσης δημοκρατίας όπου ο καθένας είναι ελεύθερος να ψηφίσει κατά το δοκούν και η απόφαση του να γίνεται σεβαστή από όλους».

Διαβάστε αναλυτικά η δήλωση του Δ. Καμμένου:

«Η δήλωση του κ. Κυρίτση ότι η κυβέρνηση ‘’ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους’’ προκαλεί έκπληξη και προβληματισμό.

»Ο λαός κλήθηκε να ψηφίσει για πρώτη φορά σε ένα δημοψήφισμα εκφέροντας τη γνώμη του για μέτρα που τον αφορούσαν. Ποιος ήταν υπέρ του ΝΑΙ και ποιος του ΟΧΙ μικρή σημασία έχει διότι η επόμενη μέρα μας βρήκε ενωμένους ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και το πώς είχε ψηφίσει ο καθένας μας.

»Ο διχασμός αποτελεί εθνικό έγκλημα και καθένας μας οφείλει ως εκπρόσωπος του λαού να τιμά την κοινοβουλευτική του έδρα και να είναι προσεκτικός με τις δηλώσεις του δημοσίως.

»Με δήλωση μου άλλωστε παραμονές του δημοψηφίσματος είχαδηλώσει ότι ¨ένα δημοψήφισμα έχει νόημα όταν γίνεται μόνο σε συνθήκες που δεν προκαλούν διχασμό¨.

»Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η τιμωρητική διάθεση απέναντι σε όσους ψήφισαν, είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση χαρακτηριστικό και προσέγγιση αυτής της κυβέρνησης. Το δημοψήφισμα αποτελεί τη πιο ξεκάθαρη μορφή άμεσης δημοκρατίας όπου ο καθένας είναι ελεύθερος να ψηφίσει κατά το δοκούν και η απόφαση του να γίνεται σεβαστή από όλους.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ K. ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Βουλευτής Β’ Πειραιά».Σχόλια