Και επισήμως πλέον ματαιώνεται το «δωρεάν Wi-Fi» toυ Αντώνη Σαμαρά

Και επισήμως πλέον ματαιώνεται το «δωρεάν Wi-Fi» toυ Αντώνη Σαμαρά

Την οριστική ταφόπλακα στο δωρεάν Wi-Fi που είχε εξαγγείλει ο Αντώνης Σαμαράς η απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομίας, Νίκου Χριστοδουλάκη ο οποίος ματαίωσε και επισήμως πλέον την υπόσχεση που είχε δώσει ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.

Πρόκειται για το έργο «Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο (wi-fi hotspots) στην ελληνική επικράτεια».

Στόχος του έργου ήταν να δημιουργηθούν 4.000 σημεία δωρεάν ασύρματης πρόσβασης σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το έργο είχε προϋπολογιστεί σε 18 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), αλλά καθυστέρησε τόσο στην προκήρυξή του, όσο και στην αξιολόγησή του. Ετσι, έληξε ο χρόνος ισχύος των προσφορών και των εγγυητικών επιστολών των συμμετεχουσών επιχειρήσεων στον σχετικό διαγωνισμό.

Τώρα, και με δεδομένο ότι στις 31 Οκτωβρίου 2015 λήγει η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας αποφάσισε τη ματαίωση του έργου. Σημειώνεται ότι στη σχετική διακήρυξη δεν είχε προβλεφθεί η κάλυψη του κόστους για την παροχή ρεύματος στα σημεία κάλυψης της ασυρματικής πρόσβασης. Ο πραγματικός λόγος, όμως, που δεν προχώρησε το έργο είναι ότι ήταν αρνητική στην προώθησή του η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι κι εκείνοι που είναι επιφυλακτικοί με έργα που αφορούν στην ανάπτυξη υποδομών, για τα οποία δεν είναι εξασφαλισμένη η συνέχιση της χρηματοδότησης της λειτουργίας.

Σημειώνεται ότι και στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο (3ο ΚΠΣ) είχε αναπτυχθεί αντίστοιχο έργο, γνωστό ως Wireless Hotspots, το οποίο έχει γεμίσει «κουφάρια» κεραιών ασύρματης πρόσβασης σε πλατείες πόλεων ανά την Ελλάδα.

 Σχόλια