Και η κόντρα Τσίπρα- Ψυχάρη συνεχίζεται! Η απάντηση του πρωθυπουργού και τα ΜΜΕ της διαπλοκής

Και η κόντρα Τσίπρα- Ψυχάρη συνεχίζεται! Η απάντηση του πρωθυπουργού και τα ΜΜΕ της διαπλοκής

Η κόντρα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Ψυχάρη καλά κρατεί, με τον πρωθυπουργό να βάζει λαδι στη φωτιά με νέα του δήλωση, κάνοντας λόγος για διαπλοκή στα ΜΜΕ.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδριάζει για το προσφυγικό,  ήταν γεμάτη απαντήσεις στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος κυβέρνησης – ΔΟΛ.
Κατά την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την «πλειοψηφία των ΜΜΕ της διαπλοκής» που «παίζουν αυτές τις μέρες για τρίτη συνεχόμενη φορά τα ρέστα τους», που «είχαν βάλει στόχο να ρίξουν αυτήν την κυβέρνηση στο δημοψήφισμα του καλοκαιριού, είχαν βάλει στόχο να ρίξουν την κυβέρνηση στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, είτε με ήττα, είτε με σύμπραξη σε διάφορα σχήματα».
Και που τώρα, «έχουν βάλει στόχο να δημιουργήσουν συνθήκες ανατροπής ενόψει της αξιολόγησης, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης, προκειμένου να γλιτώσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες και να συνεχίσουν να ελέγχουν την οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου».

Η τελευταία φράση θεωρείται ότι «φωτογράφιζε» τον πρόεδρο του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη.
Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα καταφέρουν είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «απέναντι στο πόλεμο που η κυβέρνηση υφίσταται από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ απαντά με τον δημοκρατικό διάλογο και την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πολίτες και την κοινωνία».

 Σημείωσε δε πως «όσο η κυβέρνηση σταθεροποιεί την οικονομία, τόσο μαίνεται η διαπλοκή».
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες θα είναι έτοιμη για διαβούλευση, το πολύ σε δεκαπέντε μέρες και πρόσθεσε ότι «όσα ρέστα τους έχουν απομείνει, ας τα παίξουν τώρα. Θα τα χάσουν κι αυτά».
Οι ραγδαίες εξελίξεις στο προσφυγικό και οι επιπτώσεις από τα πολλαπλά συμφέροντα που συγκρούονται στο χώρο της Μέσης Ανατολής αναδεικνύουν την ιδιαίτερη γεωστρατηγική σημασία της χώρας μας, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως «για να την αξιοποιήσουμε χρειαζόμαστε πολιτική, κοινωνική και οικονομική σταθερότητα και αυτή τη σταθερότητα μόνο η δική μας κυβέρνηση μπορεί να διασφαλίσει – και τη διασφαλίζει καθημερινά».
Διεμήνυσε όμως ότι στην πορεία αυτή, τα βήματα αυτά δεν θα γίνουν σε συνθήκες γαλήνης αλλά «με μεγάλες συγκρούσεις, με το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, με την ολιγαρχία και την διαπλοκή, με το μιντιακό σύστημα και τμήματα της κρατικής γραφειοκρατίας που χάνουν τα προνόμιά τους λόγω της ανόδου της Αριστεράς στην εξουσία».
Η σύγκρουση έχει ξεκινήσει, είπε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «και αυτή τη φορά νικητής θα είναι ο λαός».

 

 Σχόλια