Και το υπουργείο Πολιτισμού στο… εθνικό σπορ της φοροδιαφυγής!

Και το υπουργείο Πολιτισμού στο… εθνικό σπορ της φοροδιαφυγής!

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι το κατάστημα πώλησης αναμνηστικών που βρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και ανήκει στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του υπουργείου Πολιτισμού, είχε… κακές σχέσεις με τις… αποδείξεις, ενώ και η ταμειακή του μηχανή δεν ήταν δηλωμένη στην εφορία!

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψαν για το όργιο φοροδιαφυγής στο εν λόγω χώρο οι ελεγκτές της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (αντίστοιχη του ΣΔΟΕ) την Τετάρτη, και όπως αναφέρει σε αποκλειστικότητα το tvxs.gr, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας οι υπάλληλοι του καταστήματος (δηλαδή, οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού) δεν έκοψαν ούτε μία απόδειξη ταμειακής μηχανής.

Ωστόσο, ακόμη κι εάν έκοβαν ουδεμία διαφορά θα υπήρχε διότι, όπως αποκαλύφθηκε στο τέλος του ελέγχου, η ταμειακή μηχανή δεν ήταν… δηλωμένη στην Εφορία!

Το υπουργείο Πολιτισμού περιμένει το επίσημο πόρισμα των φορολογικών αρχών, για να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειές του: «Αναμένουμε και επισήμως το πόρισμα των φορολογικών αρχών για να κινήσουμε τάχιστα την πειθαρχική διαδικασία. Μηδενική ανοχή για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης.

Παράλληλα, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (Π.Ε.Υ.Φ.Α) με ανακοίνωσή της ζητά με ανακοίνωσή της ο έλεγχος να γίνει προς πάσα κατεύθυνση και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, «ώστε οι ευθύνες, αν υπάρχουν, να αποδοθούν και να καταμεριστούν δίκαια».Σχόλια