Κεγκέρογλου: Υπουργός με ένα «Μ» έβγαλε τις 80.000 ευρώ στο εξωτερικό

Κεγκέρογλου: Υπουργός με ένα «Μ» έβγαλε τις 80.000 ευρώ στο εξωτερικό

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», σύμφωνα με την οποία «Αναπληρωτής υπουργός μετέφερε το Μάρτιο 80.000 ευρώ στο εξωτερικό».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το κυβερνητικό στέλεχος μετέφερε το συγκεκριμένο ποσό στο Λουξεμβούργο μέσα στο Μάρτιο, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, σε μία συναλλαγή και όχι τμηματικά, ενώ στο δημοσίευμα προστίθεται ότι η μεταφορά έγινε από υποκατάστημα της Eurobank σε τραπεζικό ίδρυμα του Λουξεμβούργου.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο αναπληρωτής υπουργός που προχώρησε στις παραπάνω ενέργειες, εμπλέκεται άμεσα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ενώ στο δημοσίευμα τονίζεται ότι τα πλήρη στοιχεία του αναπληρωτή υπουργού είναι γνωστά στην εφημερίδα, η οποία, ωστόσο, απέφυγε να τα δημοσιεύσει, καθώς δεν έχει καταφέρει να έρθει σε επικοινωνία μαζί του, προκειμένου να ακούσει τη δική του άποψη για την υπόθεση.

«Φωτιές» στην κυβέρνηση ανάβουν οι αποκαλύψεις

Το θέμα έχει ανάψει «φωτιές» στην πολιτική σκηνή, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν ρωτήθηκε νωρίτερα για το θέμα, απέφυγε να πάρει θέση, λέγοντας ότι δεν έχει δει το σχετικό δημοσίευμα.

Αναλυτικότερα, πριν από λίγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Π. Νικολούδη, στην οποία ρωτά αν αληθεύει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, άφησε υπονοούμενα για την ταυτότητα του υπουργού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει άμεσα απάντηση. Αν έχει συμβεί, ο αναπληρωτής Υπουργός στέλνει λάθος μήνυμα την ώρα της διαπραγμάτευσης. Η κυβέρνηση πρέπει να το αποτρέψει. Ακούω πως πρόκειται για Υπουργό με ένα –Μ- και όχι με ένα –Ν-».

«Είναι ένα θέμα που αφορά την κυβέρνησή σας», είπε ο κ. Κεγκέρογλου και συνέχισε: «Υπάρχει ζήτημα με υπουργό σας που φαίνεται να ακολούθησε την πεπατημένη που ακολούθησε και υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν ξέρω αν μπορείτε εσείς να δώσετε απαντήσεις ή ο υπουργός με ένα «Μ» ή ο κ. Σακελλαρίδης. Αν ισχύει όμως πρέπει να δοθούν εξηγήσεις αλλιώς να καταγγελθεί η εφημερίδα».

Από την πλευρά της, πάντως, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, είπε πως δεν πιστεύει ότι ισχύει το δημοσίευμα, σημείωσε, ωστόσο ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει απάντηση για την υπόθεση.

«Όσοι ασχολούμαστε με τα φορολογικά είμαστε όλη την ημέρα κλεισμένοι στα υπόγεια του Υπουργείου. Δεν έχω υπ’ όψιν μου το δημοσίευμα και δε φαντάζομαι να ισχύει. Η κυβέρνηση όντως πρέπει να απαντήσει» είπε χαρακτηριστικά η κα Βαλαβάνη.

Η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου

«Περιμένουμε από την εφημερίδα ‘’Θεσσαλονίκη’’ στην αυριανή της έκδοση, στην ίδια σελίδα, να αναφέρει το όνομα του αναπληρωτή υπουργού, το ποσό και τα στοιχεία του λογαριασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά το Μέγαρο Μαξίμου.

«Αν δεν το πράξει τότε θα μιλάμε για πρακτική που ξεπερνάει τα όρια της χυδαίας προβοκάτσιας. Ας το πράξει αυτό για να υπάρξει και η ανάλογη απάντηση», προσθέτουν κυβερνητικοί κύκλοι.Σχόλια