«Καίει» πρωτοκλασάτο πολιτικό η Βίκυ

«Καίει» πρωτοκλασάτο πολιτικό η Βίκυ

Ελάχιστες ώρες πριν το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφανθεί για το αν θα παραμείνει στη φυλακή ή θα αφεθεί ελεύθερη, η Βίκυ Σταμάτη προσήλθε σήμερα, κατόπιν δικού της αιτήματος, στην εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, και κατέθεσε,για τη διαφθορά στην πολιτική σκηνή!

Καταθέτοντας στην επίκουρη εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου μίλησε γενικά για θέματα διαφθοράς, επαναλαμβάνοντας την καταγγελία που είχε κάνει στο παρελθόν στον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη αμέσως μετά την απόδραση της από το Δρομοκαΐτειο. Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ereportaz πως στην κατάθεσή της είχε αναφερθεί εκτενώς στον ρόλο που διαδραμάτισε συγκεκριμένος πολιτικός στη δίωξη Τσοχατζόπουλου. Πρόκειται για πρωτοκλασάτο όνομα το οποίο έχει πρωταγωνιστήσει στο δημόσιο βίο της χώρας. 

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου ανέφερε τουλάχιστον ένα συγκεκριμένο περιστατικό, για το οποίο είχε άμεση γνώση βάζοντας στο στόχαστρο τον συγκεκριμένο πολιτικό. Υποστήριξε μάλιστα ότι ο σύζυγός της εκβιάστηκε από τον συγκεκριμένο πολιτικό άνδρα, αλλά δεν ενέδωσε, με αποτέλεσμα να έχει τη συγκεκριμένη ποινική μεταχείριση. Στην ίδια κατάθεση είχε καταθέσει και για τον ρόλο συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών που -κατά την άποψή της- την αντιμετώπισαν με εμπάθεια! 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του ereportaz δικαστικοί κύκλοι εμφανίζονται σκεπτικοί από τις «αποκαλύψεις» της Βίκυς Σταμάτη, γιατι μεταφέρει λεγόμενα τρίτων και δη αφηγήσεις του πρώην υπουργού και συζύγου της Άκη.

«Σκοπός της είναι η αποφυλάκιση για να σμίξει με το παιδί της»

fragkiskos-ragkousis

Σύμφωνα με το δικηγόρο της, Φραγκίσκο Ραγκούση, η Βίκυ Σταμάτη κατέθεσε ό,τι της είχε εκμυστηρευτεί ο σύζυγός της, Άκης Τσοχατζόπουλος, και σκοπός με την κατάθεσή της αυτή είναι να ξεκαθαρίσουν τα φαινόμενα διαφθοράς στην πολιτική ζωή.

Όπως τόνισε ο κ. Ραγκούσης, ο ίδιος δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της κατάθεσης της Βίκυς Σταμάτη, διότι, όπως είπε, η εντολέας του εξετάστηκε ως μάρτυρας. Παράλληλα, ο κ Ραγκούσης επισήμανε πως η Βίκυ Σταμάτη δεν ζητάει κανένα αντίδωρο για όσα κατέθεσε.

«Η αποφυλάκιση είναι σκοπός της, προκειμένου να σφίξει το παιδί της στην αγκαλιά της» επισήμανε ο ίδιος.

Μετά τη Βίκυ Σταμάτη στην Εισαγγελία Διαφθοράς αναμένεται να προσέλθει για κατάθεση -ενδεχομένως την ερχόμενη εβδομάδα- και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, καθώς, όπως φέρεται να κατάθεσε η σύζυγός του, όσα γνωρίζει, τα γνωρίζει από εκείνον.

Αξίζει να σημιεωθεί ότι η Βίκυ Σταμάτη έχει κατέθεσει ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της και αναμένει τη σχετική απόφαση των δικαστών.

Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη -η οποία σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος- και την πρώτη μετά την απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο.Σχόλια