«Κενά μνήμης» επικαλέστηκε στην απολογία του ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής

«Κενά μνήμης» επικαλέστηκε στην απολογία του ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής

Μετανιωμένος για τις πράξεις του εμφανίστηκε ο 33χρονος Αλβανός κατηγορούμενος ως συζυγοκτόνος της Ορμύλιας Χαλκιδικής, κατά την απολογία του στον ανακριτή, αλλά και στις δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες, μετά την ολοκλήρωσή της.

Ωστόσο, ο Κλοντ Λέσι δεν κατάφερε να πείσει με τους ισχυρισμούς του ανακριτή και εισαγγελέα, που ομοφώνως του «έδειξαν» το δρόμο για τις φυλακές.

Αναλυτικότερα, μετά την απολογία του στον ανακριτή Πολυγύρου, και αφού του γνωστοποιήθηκε η απόφαση της προσωρινής του κράτησης, ο 33χρονος μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες ζήτησε συγγνώμη από τα δύο του παιδιά, την οικογένεια της πρώην συζύγου του, αλλά και την Ελληνική Αστυνομία.

Νωρίτερα, ο Λέσι κλήθηκε να δώσει απαντήσεις στον ανακριτή για το βαρύτατο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, σύμφωνα με το οποίο ανήμερα των Θεοφανίων δολοφόνησε με μαχαίρι την 41χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, και στη συνέχεια άρπαξε το 4χρονο παιδί τους, με το οποίο περιπλανιόταν επί 18 ημέρες, σε μία προσπάθεια να διαφύγει της σύλληψής του, θέτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο σε κίνδυνο τη ζωή του ανηλίκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος εμφανίστηκε μετανιωμένος, ενώ στην επίμονη ερώτηση του ανακριτή γιατί σκότωσε τη γυναίκα του, είπε ότι ήταν θολωμένος.

Κληθείς δε να περιγράψει τον τρόπο δολοφονίας, επικαλέστηκε κενά μνήμης.

«Δεν είχα δει τα παιδιά μου τα Χριστούγεννα και γι’ αυτό της ζήτησα να πάρω τον μικρό μας γιο για δύο μέρες εν όψει των Θεοφανίων, πράγμα με το οποίο εκείνη συμφώνησε. Την ημέρα των Φώτων, όμως, κι ενώ το παιδί ήταν μόλις μία μέρα μαζί μου, τον πήρε πάλι επειδή, όπως είπε, ήταν του Σταυρού. Το απόγευμα εκείνης της ημέρας επικοινωνήσαμε για να πάρω πάλι το παιδί. Τότε εκείνη μου είπε ότι δεν πρόκειται να ξαναδώ τα παιδιά και ότι πήρε τους καλύτερους δικηγόρους. Θόλωσα, το μυαλό μου έπαθε εμπλοκή. Πήγα σπίτι, αλλά από εκεί και μετά δε θυμάμαι τίποτα», φέρεται να απάντησε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος είπε ότι η μνήμη του άρχισε να επανέρχεται αργότερα, όταν άρπαξε τον 4χρονο Φοίβο κι έφυγε μαζί του με μηχανάκι.

«Σταμάτησα σε χωματόδρομο διότι είχε χαλάσει το φανάρι του δίκυκλου. Είδα στα χέρια μου αίματα. Αφού συνειδητοποίησα ότι είμαι υγιείς, έψαξα το παιδί, αλλά κι αυτό ήταν καλά. Τότε κατάλαβα ότι κάτι κακό πρέπει να είχε συμβεί, όχι όμως ότι σκότωσα τη γυναίκα μου», σημείωσε.

Για το διάστημα των 18 ημερών που ήταν φυγάς και την κινητοποίηση των αρχών, ο 33χρονος φαίνεται να απολογήθηκε πως θεωρούσε ότι η Αστυνομία τον κυνηγάει επειδή άρπαξε τον 4χρονο. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι έκανα κάτι κακό. Σκέφτηκα να πάω σε κάποιο αστυνομικό τμήμα να παραδώσω το παιδί. Δεν το έκανα όμως επειδή πίστευα ότι θα με κακοποιούσαν κατά τη σύλληψη, και δεν ήθελα να αποτυπωθεί αυτήν η εικόνα στη μνήμη του παιδιού».

Σημειώνεται ότι ο 33χρονος επρόκειτο να μεταχθεί στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπου θα παραμείνει κρατούμενος έως τη δίκη του.Σχόλια