Κεραυνοί πρώην εισαγγελέα Σακκά: «Πρέπει να παραιτηθεί ο Παπαγγελόπουλος»

Κεραυνοί πρώην εισαγγελέα Σακκά: «Πρέπει να παραιτηθεί ο Παπαγγελόπουλος»

Η εκπομπή «Νυχτερινό ρεπορτάζ» με τον Πέτρο Κουσουλό στον Alpha 98.9, φιλοξένησε απόψε στον ραδιοφωνικό αέρα τον πρώην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ιωάννη Σακκά. Ο πρώην εισαγγελέας μίλησε σχετικά με την υπόθεση των ημερών και το ζήτημα του κ. Παπαγελόπουλου λέγοντας πως είναι ανεπίτρεπτο ένας οποιοσδήποτε πολιτικός να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης.

Ο κώδικας Ποινικής δικονομίας όπως ανέφερε, δεν προβλέπει πουθενά τέτοιες κινήσεις. Εν συνεχεία μάλιστα, ξεκαθάρισε πως ο αναπληρωτής υπουργός θα πρέπει να δηλώσει από αύριο την παραίτηση του. Όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάρχουν θεσμοί, αρμόδιοι που ασχολούνται με αυτές τις υποθέσεις και ο ρόλος των πολιτικών δεν είναι αυτός. «Δεν έχει δουλειά» τόνισε ο κ. Σακκάς, κανένας υπουργός να επέμβει ούτε με φιλική συμβουλή, ούτε τίποτα άλλο στον ιερό ρόλο της δικαιοσύνης.

Τέλος, σχετικά με την απάντηση που είχε καταθέσει ο αναπληρωτής υπουργός της Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλος  πριν από κάποιο χρονικό διάστημα στη Βουλή είπε πως έρχεται σε καταφανή αντίφαση με επόμενα λεγόμενα του.Σχόλια