Κεραυνοί Ζήγρα στους Ελβετούς ανακριτές

Κεραυνοί Ζήγρα στους Ελβετούς ανακριτές

Ενώπιον ελβετών ανακριτών απολογήθηκε ο Νίκος Ζήγρας, με σκοπό να δώσει εξηγήσεις για την υπεράκτια εταιρεία, της NULUFIELD DEVELOPPMENT INC, μέσω της οποίας διακινήθηκαν εκαταμμύρια ευρώ από τις μίζες των εξοπλιστικών. Ο κ. Ζήγρας κατακεραυνώνει την ελβετική Δικαιοσύνη τονίζοντας πως «Με τη σειρά μου εγκάλεσα την Ελβετική Δικαιοσύνη, διότι προκειμένου να προστατεύσει το Ελβετικό Τραπεζικό σύστημα, δεν έχει κυνηγήσει όλους αυτούς που πλαστογραφούσαν την υπογραφή μου, έκαναν εικονικές τραπεζικές συναλλαγές και υπεξαιρούσαν χρήματα από μίζες». «Ενώ υπενθύμισα πως ένα μέρος από τις μίζες αυτές είχε παραλήπτη πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης της Ελβετίας προκειμένου να συγκαλύψει τις διαδρομές των αμαρτωλών χρημάτων», επεσήμανε.

Ο κ. Ζήγρας επίσης υπέβαλε, επίσης,  αίτημα στην Ελβετική Δικαιοσύνη  για συνδρομή των συνηγόρων του Ηλέκτρα Κωνσταντινίδου και Στέλιο Γκαρίπη για να αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη στις Ελβετικές Τράπεζες τη δεκαετία που μας πέρασε και να επιστραφούν τα κλεμμένα χρήματα στα ελληνικά ταμεία.

Ο τραπεζίτης Μπάιλας και οι πίνακες ζωγραφικής

Σύμφωνα με τον κ. Ζήγρα ο  Ελβετός τραπεζίτης Παύλος Μπάιλας τον Αύγουστο του 2010, λίγους μήνες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου στην Ελλάδα και τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων που μιλούσαν για ξέπλυμα των μιζών του Άκη Τσοχατζόπουλου μέσω των υπεράκτιων εταιρειών που είχαν στηθεί στο όνομά μου, αποφάσισε να του πωλήσει  πίνακες ζωγραφικής.

Όπως υποστηρίζει,  «με εντολή πληρωμής που δόθηκε μέσω email από λογαριασμό στη yahoo και στο οποίο υπήρχε η διαβεβαίωση πως θα αποσταλεί με φαξ την επομένη η εντολή πληρωμής από το δήθεν υπεύθυνο της NULUFIELD, φαξ το οποίο ποτέ δεν εστάλη, μεταβιβάστηκαν χρήματα σε εταιρεία που ανήκει στον ίδιο καρδιακό φίλο του κυρίου Μπάιλα στο Λονδίνο. Από το Λονδίνο, τα χρήματα εμβάστηκαν σε λογαριασμό μιας εταιρείας που ανήκει στον κύριο Μπάιλα. Το ότι οι πίνακες ποτέ δεν παραδόθηκαν σε εμένα, τον υποτιθέμενο αγοραστή, όπως και το ότι ο κύριος Μπάιλας είχε εγγυηθεί για εμένα προσωπικά στη Morgan Stanley προ δεκαετίας πως είμαι ένας κροίσος, ενώ φέρεται να έχει λάβει από εμένα εκατοντάδες τηλεφωνικές εντολές μεταφοράς χρημάτων είναι ασήμαντες λεπτομέρειες».

«Όπως ομολογεί ο κύριος Μπάιλας, αυτός εμπνεύστηκε τη διαδικασία, αντί να πωλήσει σε εμένα, τον από δεκαετίας γνώριμό του, τους πίνακες και να πληρωθεί απευθείας από τη δήθεν εταιρεία μου. Όπως λεπτομέρειες είναι και τα εμβάσματα από τη NULUFIELD σε λογαριασμό της μητέρας του ίδιου καρδιακού φίλου του κυρίου Μπάιλα», τόνισε ο εξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

 Σχόλια