Κεραυνός σπέρνει τον τρόμο στην Κνωσό –  Τουλάχιστον 19 ρώσοι τουρίστες στο νοσοκομείο

Κεραυνός σπέρνει τον τρόμο στην Κνωσό – Τουλάχιστον 19 ρώσοι τουρίστες στο νοσοκομείο

Ένα απίστευτο ατύχημα από το οποίο μόνο από καθαρή τύχη δεν μετατράπηκε σε πολύνεκρη τραγωδία, συνέβη το πρωί της Παρασκευής όταν ένας κεραυνός έπεσε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, τραυματίζοντας μεγάλο αριθμό ρώσων τουριστών που έτυχε εκείνη την ώρα να περιηγούνται στον χώρο, ανάμεσά τους και δυο μικρά παιδιά.

246967-e1432889853901

Ο κεραυνός έπεσε σε εξαιρετικά μικρή απόσταση από το γκρουπ των τουριστών, ρίχνοντας πολλούς από αυτούς στο έδαφος τραυματισμένους, κάποιοι εκ των οποίων έχασαν πλήρως τις αισθήσεις τους.

knwsos7

Με ανακοπή διακομίστηκε μια 36χρονη η οποία και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην τουρίστρια τρεις γιατροί έκαναν ανάνηψη και την επανέφεραν, ενώ πληροφορία, που πάντως ακόμα δεν επιβεβαιώνεται από το ΕΚΑΒ, αναφέρει ότι η γυναίκα είναι έγκυος.

246970Αρχικά έγινε λόγος για έξι τραυματίες, ωστόσο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πραγματικός αριθμός πλησιάζει τους 20, ανάμεσά τους και δυο παιδιά.

Στο ΠΑΓΝΗ διακομίστηκαν 3 γυναίκες και ένας άντρας που έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά. Ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ Πάνος Ευσταθίου, δήλωσε πως οι γιατροί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο κάνουν χειρουργική διερεύνηση για να αποφασίσουν πως θα χειριστούν το περιστατικό.

Στο ΠΑΓΝΗ διακομίστηκαν στη συνέχεια άλλοι 7 άνθρωποι που βρίσκονταν στον αρχαιολογικό χώρο και δήλωσαν αδιαθεσία. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.

246972-e1432889860680Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές για το αν ο κεραυνός απορροφήθηκε από το αλεξικέραυνο ή αν έπεσε πάνω σε δέντρο. Ωστόσο, οι άνδρες της αστυνομίας σε αυτοψία που διενήργησαν στον χώρο είδαν ότι κάτω από το δέντρο υπήρχαν ανοιχτές ομπρέλες και εκτιμάται πως εκείνες ήταν που «τράβηξαν» τον κεραυνό.Σχόλια